αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως βγάζω από το μυαλό μου τις αρνητικές σκέψεις, χρησιμοποιώντας 3 λέξεις»: Μια Content Strategist εξηγεί

«Πως βγάζω από το μυαλό μου τις αρνητικές σκέψεις, χρησιμοποιώντας 3 λέξεις»: Μια Content Strategist εξηγεί

Είναι κάτι που το βλέπουμε να συμβαίνει και στην Ελλάδα της κρίσης: Κατά την διάρκεια μιας ημέρας, πολλές σκέψεις περνούν από το μυαλό μας. Οι περισσότερες από τις οποίες ίσως είναι αρνητικές. Επηρεαζόμενοι και από το γενικότερο κακό περιβάλλον. Όλο και κάτι δεν πάει καλά, για παράδειγμα, στο γραφείο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρνητικές σκέψεις.

Η Haley Goldberg έχει εργαστεί ως αρθρογράφος σε Μέσα όπως η New York Post, οι Los Angeles Times, το Glamour και η USA Today. Σήμερα, είναι Content Strategist στο Shine. Σε άρθρο της εκεί, εξηγεί ότι και η ίδια πάντα ήταν ένας άνθρωπος που γέμιζε το μυαλό της με αρνητικές σκέψεις. Δοκίμασε πολλές τακτικές για να το αποβάλει αυτό, χωρίς αποτέλεσμα. Μέχρι που βρήκε την λύση.

Ακολουθεί μια απλή συμβουλή του self-help blogger Eric Barker. Τι λέει ο ίδιος: Ότι πρέπει να αποφασίζεις ποιες σκέψεις σου πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Από όλες αυτές που έχεις στο μυαλό σου. «Δεν είσαι το μυαλό σου. Είσαι ο CEO του μυαλού σου», λέει με έντονο… busness ύψος ο blogger. Κι συνεχίζει: «Δεν μπορείς να ελέγξεις όλα όσα συμβαίνουν στο Mind, Inc.». Αλλά μπορείς να αποφασίσεις ποια προγράμματα χρηματοδοτούνται με την προσοχή και τη δράση σου.

Και πως θα αποφασίσεις ποια «projects» (δηλαδή σκέψεις) θα χρηματοδοτήσεις; Αρκεί μια ερώτηση με 3 λέξεις: Είναι χρήσιμο αυτό;

Με αυτόν τον από τρόπο, η Haley Goldberg λέει ότι κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να βγάλει τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό της. Να μην τις «χρηματοδοτεί». Ο τρόπος αυτός δουλεύει λίγο όπως το Tinder. Βλέπεις τις ιδέες, και αν μια δεν σε ενδιαφέρει, την «σπρώχνεις» και πας στην επόμενη. Φυσικά, δεν υπάρχει μια μαγική συνταγή για όλους. Όμως, το να γίνεις CEO του μυαλού σου, μπορεί να κάνει τα δεδομένα πολύ πιο ξεκάθαρα, σε αρκετούς ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + one =