αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως βγάζω έως 8.000 δολάρια τον μήνα δουλεύοντας από το laptop μου»: Εξηγεί ένας 37χρονος

«Πως βγάζω έως 8.000 δολάρια τον μήνα δουλεύοντας από το laptop μου»: Εξηγεί ένας 37χρονος

Έχουμε ξανά γράψει για ανθρώπους που έχουν καταφέρει να δουλεύουν από οπουδήποτε θέλουν, με μόνο εργαλείο το laptop τους. Κάποιοι από αυτούς έχουν καταφέρει μάλιστα να χτίσουν ένα καλό εισόδημα.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Mike Burton. Πάντα λάτρευε τη ραπ. Αλλά ποτέ δεν του πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να κάνει μία καριέρα σε αυτό το μονοπάτι.

Όπως εξηγεί το CNBC, ο 37χρονος ενώ σπούδαζε το Πανεπιστήμιο του Χιούστον το 2011 αλλά και μετά την αποφοίτηση του, πέρασε από διάφορες θέσεις εργασίας – από ντελιβεράς στην Domino’s, μέχρι εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών στην εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Aon Hewitt. Ταυτόχρονα, όμως, πάντα έβρισκε χρόνο για να κάνει μουσική. «Αυτό εξακολουθώ να κάνω στα διαλείμματά μου, στον ελεύθερο χρόνο μου, το Σαββατοκύριακο μου», λέει και συμπληρώνει: «Δεν έχει σταματήσει ποτέ».

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το online εισόδημα; Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Burton απολύθηκε από τη Hewitt. Ήξερε ήδη ότι αρκετοί άνθρωποι πουλούσαν δεξιότητες γραφής ραπ μουσικής στο Fiverr και είχε ασχοληθεί λίγο και ο ίδιος με αυτό. Αλλά η απώλεια της δουλειάς του, ήταν η ώθηση που χρειαζόταν για να το πάρει στα σοβαρά και να ξεκινήσει να προσφέρει υπηρεσίες μέσω του Fiverr. Ανάμεσα στα πρώτα του πακέτα που προσέφερε, ήταν γράφει έναν ραπ στίχο 20 έως 30 δευτερολέπτων έναντι 5 $.

Σήμερα, ο Burton, ο οποίος μένει στις ΗΠΑ, εργάζεται full-time γράφοντας original ραπ για ιδιώτες και επιχειρήσεις, και κάνει τις πωλήσεις του μέσω Fiverr. Εργάζεται από 40 έως 45 ώρες την εβδομάδα και συνήθως έχει ένα εισόδημα από 7.000 έως 8.000 δολάρια το μήνα.

Συνολικά, έχει βγάλει σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια με αυτό το μοντέλο.

Ξεκίνησε να δέχεται όλο και περισσότερα αιτήματα, από την στιγμή που έγινε… full-time Fiverr εργαζόμενος, το 2016.  Οι τιμές του Burton ανεβαίνουν σταθερά όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα χρεώνει τουλάχιστον 65 $ ανά στίχο 30 δευτερολέπτων.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107043345-1649344764505-michaelburton.JPG?v=1673452644&w=740&h=416&ffmt=webp&vtcrop=y

Δεν σταματά εδώ όμως. Μια νέα ροή εισοδήματος που σκέφτεται ο ίδιος, είναι να ξεκινήσει να διδάσκει στους άλλους πώς να κάνουν αυτό που κάνει. Για χρόνια, δέχεται αιτήματα από ανθρώπους που του ζητούν να τους μάθει να γράφουν ρίμες. Σκοπεύει να… βουτήξει τα δάχτυλα των ποδιών του στα σεμινάρια, κάνοντας μια σειρά βίντεο στο YouTube για το θέμα. Αρχικά, θα είναι δωρεάν περιεχόμενο. Μόλις αισθανθεί άνετα με αυτό το νέο μέσο, θα αρχίσει να σκέφτεται πώς να δημιουργεί έσοδα.

Όταν τον ρωτούν για συμβουλές που θα έδινε σε άλλους ανθρώπους σχετικά με το πώς μπορούν να πληρωθούν για να κάνουν αυτό που αγαπούν, ο Burton τους υπενθυμίσει ότι «οι μπίζνες είναι προσφορά και ζήτηση».

«Κάντε αυτό που αγαπάτε, αλλά δώστε προσοχή σε αυτά με τα οποία οι άνθρωποι φαίνεται να ‘συνδέονται’ ή να έλκονται», λέει. Μήπως είσαι χρήσιμος σε κάτι που αναζητούν οι άλλοι άνθρωποι; Αν ναι, ίσως να σε πληρώσουν για να τους το παρέχεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα, από το Fiverr»: Εξηγεί ο Νώντας Καραβίας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 1 =