αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως βγάζει selfie το Perseverance rover στον Άρη; Εδώ είναι η απάντηση, αν έχεις την απορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως βγάζει selfie το Perseverance rover στον Άρη; Εδώ είναι η απάντηση, αν έχεις την απορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Perseverance rover βρήσκεται στον Άρη και συνεχίζει τις εξερευνήσεις του. Ανάμεσα στα άλλα που έχουμε δει ως τώρα, είναι και φωτογραφίες… selfie που έχει βγάλει το σκάφος. Αλλά πως καταφέρνει κάτι τέτοιο; Δεν είναι τόσο εύκολο. Και χρειάζεται… συρραφή εικόνων.

Σύμφωνα με την NASA, η διαδικασία είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα, ενώ χρειάζεται τη συμμετοχή μηχανικών αρκετών ειδικοτήτων και μία εβδομάδα σχεδιασμού. Η κάμερα WATSON του Perseverance σχεδιάστηκε για να καταγράφει κοντινές φωτογραφίες βράχων, όχι μακρινές wide-angle. Οι μηχανικοί της NASA ανέπτυξαν ένα software το οποίο τους επέτρεπε να πειραματίζονται με εικονικές κινήσεις του μηχανικού βραχίονα του Perseverance στο άκρο του οποίου βρίσκεται η κάμερα WATSON, με σκοπό να φέρουν το βραχίονα όσο πιο κοντά γίνεται στο rover χωρίς να του προκαλέσουν κάποια ζημιά.

Όταν η NASA πάρει όλες τις εικόνες που αποτελούν τη selfie, οι μηχανικοί καθαρίζουν την κάθε μία, αφαιρώντας σημάδια από ίχνη σκόνης που συγκεντρώνονται στον ανιχνευτή φωτός του WATSON. Έπειτα γίνεται η συρραφή πριν το κόψιμο και την επεξεργασία για την τελική φωτογραφία.

Στο παρακάτω βίντεο της NASA θα δείτε πως λειτουργεί το όλο σύστημα:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 8 =