αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως απατεώνες κατάφεραν να «αρπάξουν» Bicoins από χρήστες, με YouTube κανάλια δήθεν της SpaceX

Πως απατεώνες κατάφεραν να «αρπάξουν» Bicoins από χρήστες, με YouTube κανάλια δήθεν της SpaceX

Εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν παραβιάσει κανάλια του YouTube και τα παρουσιάζουν ως το κανάλι SpaceX του Elon Musk. Στόχος είναι η κλοπή bitcoin από τους θεατές. Μέχρι στιγμής, οι απατεώνες έχουν κερδίσει σχεδόν 150.000 $ σε bitcoin, μέσα σε δύο ημέρες.

Εδώ και χρόνια, οι κακόβουλοι hackers παριστάνουν τον Elon Musk και το SpaceX για ψεύτικα cryptocurrency giveaways και άλλες απάτες που υπόσχονται στους χρήστες σημαντικά κέρδη. Σημαντική προϋπόθεση: οι χρήστες πρέπει πρώτα να στείλουν κάποια bitcoin.

Εδώ και δύο μέρες, τρία κανάλια του YouTube που ήταν προηγουμένως γνωστά ως “Juice TV“, “Right Human” και “MaximSakulevich” έχουν παραβιαστεί και μετονομαστεί σε “SpaceX Live” ή “SpaceX“.

Το ένα από αυτά τα κανάλια έχει 230.000 συνδρομητές και ένα άλλο 131.000 συνδρομητές. Το νόμιμο YouTube κανάλι SpaceX έχει 4,33 εκατομμύρια συνδρομητές.

Όλα αυτά τα παραβιασμένα YouTube κανάλια κάνουν live streaming καταγραφές του Elon Musk κατά τη διάρκεια συνέντευξης ή διάσκεψης και προωθούν απάτες που ζητούν από τους ανθρώπους να στείλουν λίγα Bitcoin για να λάβουν το διπλάσιο ποσό.

Πάνω από 80.000 άτομα παρακολουθούσαν το live stream μέχρι χθες. Οι απατεώνες έχουν κερδίσει περίπου 150.000 $ σε bitcoin από τις 8 Ιουνίου 2020.

Το ένα κανάλι ζητά από τους χρήστες να στείλουν bitcoin στη διεύθυνση 1ELonMUSK14JSGNYAcPJNqubuFByZPyjcj. Έχουν ήδη γίνει 29 συναλλαγές, οι οποίες έχουν φέρει στους hackers περίπου 40.000 δολάρια.

Το άλλο κανάλι, που χρησιμοποιεί τη διεύθυνση bitcoin 3EtrSPskMRgwEEE9onLdmwcAFqaH9jj9rM, τα έχει πάει πολύ καλύτερα. Εδώ έχουν γίνει 84 συναλλαγές που έχουν φέρει στους hackers περίπου 110.000 δολάρια.

Δηλαδή, μέσα σε μόλις δύο μέρες, οι απατεώνες έχουν κερδίσει 150.000 $, μέσω live streaming και βίντεο του Elon Musk.

Αυτού του είδους οι απάτες στο YouTube είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Ωστόσο, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι εξακολουθούν να είναι τόσο αποτελεσματικές.

Σε γενικές γραμμές, οι χρήστες θα πρέπει να αποφεύγουν τα cryptocurrency giveaways και άλλες τέτοιες προσφορές που υπόσχονται πολλά κέρδη.

Ακόμα κι αν το άτομο, στο οποίο στέλνετε cryptocurrency, φαίνεται νόμιμο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε sites, όπως το Bitcoin Abuse, για να βεβαιωθείτε ότι δεν εμπλέκεται σε προηγούμενες απάτες ή παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =