αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως απέκτησα παθητικό εισόδημα χωρίς να ξοδέψω χρήματα»: Μια γυναίκα εξηγεί. Και παραθέτει μερικές ιδέες για εσένα

«Πως απέκτησα παθητικό εισόδημα χωρίς να ξοδέψω χρήματα»: Μια γυναίκα εξηγεί. Και παραθέτει μερικές ιδέες για εσένα

Συχνά ακούμε τον όρο «παθητικό εισόδημα». Και είναι αλήθεια ότι όλοι θα ήθελαν κάποια έξτρα χρήματα τον μήνα. Αλλά πως μπορεί να συμβεί αυτό πρακτικά;

Η Hazel Paradise είναι συγγραφέας πάνω από 90 βιβλίων και top writer στην πλατφόρμα Medium. Σε ένα άρθρο της εκεί, μιλά για το παθητικό εισόδημα.

Όπως εξηγεί, στην ίδια δεν άρεσε η κλασική δουλειά 9-5. Και για αυτό ακριβώς έγινε συγγραφέας με εστίαση στα ebooks, για να έχει την δική της ελευθερία.

«Το παθητικό εισόδημα μου παρέχει ελευθερία. Μου αρέσει να δουλεύω στο διαδίκτυο. Μου αρέσει να δουλεύω μόνη. Έχω πολλές επιχειρήσεις. Τα κάνω όλα μόνη μου. Κανένα αφεντικό από πάνω μου. Πληρώνομαι στην ώρα μου», λέει.

«Πρέπει να το καταλάβετε αυτό. Δεν θα λειτουργήσουν όλα τα παθητικά εισοδήματα για εσάς. Αλλά θα υπάρξουν λίγα που θα ευθυγραμμιστούν με τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βρείτε την επόμενη πηγή παθητικού εισοδήματός σας» τονίζει η ίδια και εξηγεί:

-Γράψτε τη λίστα ενδιαφερόντων σας. Για παράδειγμα — η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει το γράψιμο, τα ψηφιακά προϊόντα, τη δημιουργικότητα, τα οικονομικά, κ.λπ.

-Γράψτε τις δεξιότητές σας. Για παράδειγμα — η δημιουργική γραφή.

-Βρείτε μια πλατφόρμα στην οποία σας αρέσει να αφιερώνετε χρόνο. Για παράδειγμα μπορεί να θέλετε μια πλατφόρμα blogging όπως το Medium.

Επιλέξτε ένα όνομα (διατηρήστε το αρχικό σας όνομα αν είναι δυνατόν), ένα καθαρό λογότυπο και ένα απλό βιογραφικό μιας γραμμής.

-Δημιουργήστε μόνο πρωτότυπο περιεχόμενο. Το AI είναι καλό για έρευνα αλλά όχι για δημιουργία περιεχομένου.

Η ίδια το πάει ένα βήμα παρακάτω, και παραθέτει μερικές ιδέες για παθητικό εισόδημα- δεν χρειάζεται να έχετε αρχικό κεφάλαιο. Πάμε να δούμε μερικές από αυτές.

Δημιουργία περιεχομένου — «Θα το διατηρήσω στην κορυφή της λίστας μου, επειδή η πλειονότητα των κερδών μου οφείλεται μόνο στις δεξιότητές μου στη δημιουργία περιεχομένου και τίποτα άλλο. Χωρίς μάρκετινγκ. Όχι DM. Όχι τύχη. Μόνο με μία δεξιότητα μπορείτε να αποκτήσετε ένα τεράστιο ποσό εισοδήματος από διαφορετικές πηγές!» τονίζει.

Ηλεκτρονικό εμπόριο — «Έχω μόνο ένα κατάστημα μουσικής στο Instagram. Ξεκίνησα το κατάστημά μου όταν βαρέθηκα τη συγγραφική μου δουλειά. Δεν έχω βγάλει χρήματα όπως βγάζω μέσω των ebook μου, αλλά ακόμα… και το μικρό εισόδημα μετράει!».

Ψηφιακά προϊόντα — «Μου αρέσει να δημιουργώ ψηφιακά προϊόντα. Ασχολούμαι με τα ebook και τα Google Sheets» λέει.

Δημιουργία μαθημάτων βίντεο για το Udemy — Δημιουργήσετε ένα μικρό μάθημα. Είναι πραγματικά εύκολο και δεν παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο. Οι πωλήσεις είναι πολύ περισσότερες σε σύγκριση με τα ebook. Θυμήσου και την συνέντευξη: «Έφτιαξα ένα online μάθημα και τώρα έχω παθητικό εισόδημα από αυτό»: Ο Κωνσταντίνος Ξέρας εξηγεί πως να το κάνεις και εσύ.

Ενοικιάστε το επιπλέον δωμάτιο σας — Αυτό είναι ακριβώς όπως το AirBnb. Εάν έχετε μικρό χώρο, δοκιμάστε να τον νοικιάσετε. Γιατί να αφήσεις τόσα λεφτά στο τραπέζι;

Blogging — Εάν μπορείτε να γράψετε σε απλή γλώσσα, μπορείτε να κάνετε και blogging. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη δεξιότητα.

Σχεδιάστε custom προϊόντα — «Το κάνω στο κατάστημά μου στο Instagram. Είναι λίγο δύσκολο αλλά αξίζει τον κόπο. Χρησιμοποιώ μερικές φορές Canva ή Photoshop για αυτό» εξηγεί η συγγραφέας.

Δημιουργία περιεχομένου σε βίντεο — Όλοι θέλουν να ξεκινήσουν στο YouTube. Αλλά λιγότεροι άνθρωποι έχουν χρόνο για αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η AI γίνεται δημοφιλής. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε βίντεο καλής ποιότητας, προσπαθήστε να πουλήσετε τις υπηρεσίες σας μέσω του Fiverr.

Πουλήστε στοκ φωτογραφίες — Δείτε αν μπορείτε να κερδίσετε χρήματα πουλώντας φωτογραφίες ή βίντεο. Αν σας αρέσει να κάνετε κλικ στις φωτογραφίες, τότε μπορεί να έχετε πολλές που μπορεί να τις χρειαστούν άλλοι! Θυμήσου και το άρθρο: Βγάζεις καλές φωτογραφίες; Εδώ είναι 6 websites που μπορείς να τις πουλήσεις online και να κερδίσεις χρήματα.

Ενοικίαση θέσης στάθμευσης — Αν έχετε χώρο σε μία πολυσύχναστη περιοχή, δοκιμάστε να ενοικιάσετε την θέση στάθμευσης σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + five =