αρχικηVIRALΠως αλλάζει το πρόσωπο σου με ένα απλό χαμόγελο: Τι δείχνει το project ενός φωτογράφου (Εικόνες)

Πως αλλάζει το πρόσωπο σου με ένα απλό χαμόγελο: Τι δείχνει το project ενός φωτογράφου (Εικόνες)

«Ποτέ μη σταματάς να χαμογελάς, ακόμα κι όταν είσαι λυπημένος, κάποιος ίσως ερωτευτεί αυτό σου το χαμόγελο» έχει πει ο μεγάλος Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, εκφράζοντας πολύ εύστοχα τη μεγάλη σημασία που έχει το χαμόγελό μας.

Ο φωτογράφος Jay Weinstein με καταγωγή από την Αυστραλία έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει φωτογραφίσει περαστικούς ζητώντας τους να χαμογελάσουν. Το πρότζεκτ του με τίτλο «So I asked them to smile» επικεντρώνεται στο ανθρώπινο χαμόγελο, το οποίο μπορεί να φωτίσει μια φωτογραφία, αλλά και τον άνθρωπο.

Ο Jay Weinstein περπατά σε δρόμους και γειτονιές του κόσμου και όταν συναντά κάποιον τού ζητά απλά ένα χαμόγελο. Το πρότζεκτ διήρκησε 5 χρόνια και δείχνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο πώς ένα χαμόγελο όχι μόνο αλλάζει τη διάθεσή μας, αλλά την φωτογραφία.

Ολα ξεκίνησαν σε ένα ταξίδι του στην Ινδία, όπου συνάντησε ένα θλιμμένο άνδρα στον σταθμό ενός τρένου. Η έκφραση του προσώπου του τράβηξε την προσοχή του φωτογράφου, ο οποίος τελικά δίστασε να του ζητήσει την άδεια να τον απαθανατίσει. Τελικά ο Ινδός άνδρας τον φώναξε καθώς ο φωτογράφος έφευγε και του είπε χαμογελώντας: «δεν έχω πρόβλημα να με φωτογραφίσεις». Αμέσως όλο το πρόσωπό του άλλαξε και αυτό ενέπνευσε τον Jay Weinstein να δημιουργήσει μια σειρά από φωτογραφίες με ανθρώπους που χαμογελούν.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =