αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως ήταν να διαπραγματεύεσαι με τον Steve Jobs για μια εξαγορά»: Οι ιδρυτές της Siri αποκαλύπτουν

«Πως ήταν να διαπραγματεύεσαι με τον Steve Jobs για μια εξαγορά»: Οι ιδρυτές της Siri αποκαλύπτουν

Πως θα αντιδρούσες αν ξαφνικά το τηλέφωνο σου χτύπαγε, και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο ιστορικός ιδρυτής της Apple, Steve Jobs; Αυτή την εμπειρία έζησαν οι 3 ιδρυτές της Siri, Adam Cheyer, Dag Kittlaus και Tom Gruber. Οι ίδιο ανέβασαν το app τους στο Apple Store τον Φεβρουάριο του 2010. Και ο Steve jobs τους κάλεσαι τηλεφωνικό- χωρίς προειδοποίηση.

Ξεπερνώντας την αρχική έκπληξη, σήκωσαν το τηλέφωνο. «Γεια σου. Είμαι ο Steve Jobs, τι θα έλεγες να έρθετε αύριο από το σπίτι μου;», είπε στον Cheyer. Με τον ίδιο να απαντά αρχικά ότι δεν μπορεί αφού… έχει να πάει τη γυναίκα του στο μπαλέτο. Φυσικά ο Jobs δεν αποθαρρυνόταν εύκολα: «Αλήθεια; Τότε μπορείς να έρθεις νωρίτερα». Έτσι κι έγινε.

«Ο Steve Jobs ήταν γεμάτος με ένα πάθος και μια αποφασιστικότητα που δεν είχα ξανά δει ποτέ» λέει ο Adam Cheyer.

Ο ιδρυτής της Apple τους έκανε από την αρχή σαφές ότι θέλει να αγοράσει το app. Παραδόξως, σε εκείνη τη συνάντηση η 3 νεαροί επιχειρηματίες αρνήθηκαν να πουλήσουν. Είχαν μόλις λάβει μια μεγάλη χρηματοδότηση και σε εκείνη τη φάση θέλανε να πορευτούν μόνοι τους. Λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2010, η ομάδα άλλαξε γνώμη και τελικά εξαγοράστηκε από την Apple προς 200 εκατ. δολάρια, όπως σημειώνει το CNBC.

Όπως λένε οι ιδρυτές της Siri, ο Jobs μετά από πολλές συζητήσεις τους έπεισε ότι έχει μεγάλα σχέδια για το projects τους. Ότι δεν θα είναι μια μικρή λειτουργία στην Appla, αλλά κάτι που θα έχει βασικό ρόλο στην στρατηγική της.

Αυτό που διαπίστωσαν οι 3 νέοι τότε, ανάμεσα σε άλλα, ήταν ότι ο Steve Jobs δεν δίσταζε να μοιραστεί την άποψη του. Ενώ στη συνέχεια ήταν πάντα ανοιχτός να ακούσει την άποψη του άλλου και να τη συζητήσει. Ακρέι να μπορούσε να τη στηρίξεις. Αν δεν είχες επιχειρήματα, τότε… θα σε έβγαζε λάθος πολύ γρήγορα. Πάντα με το πάθος που τον διακατείχε, παρά το γεγονός ότι ήταν ήδη επιτυχημένος και δισεκατομμυριούχος.

Η Siri, έκανε «πρεμιέρα» στο iPhone στις 4 Οκτωβρίου 2011. Ο Steve Jobs πέθανε την επόμενη ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 1 =