αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως ένα τυπογραφικό λάθος της Amazon «έριξε» πολλά κορυφαία sites

Πως ένα τυπογραφικό λάθος της Amazon «έριξε» πολλά κορυφαία sites

Η Amazon ανακοίνωσε πως ένα απλό τυπογραφικό λάθος ήταν η αιτία που αρκετά πολυσύχναστα sites και υπηρεσίες τέθηκαν offline ή αντιμετώπισαν προβλήματα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα- με ώρες προβλημάτων σε σελίδες όπως το Quora και το Giphy.

Οι ιστοσελίδες αυτές στηρίζονται σε hosting που παρέχεται από την Amazon Web Services (AWS), cloud computing provider. «Δυστυχώς μια εντολή εισήχθη λανθασμένα και αφαιρέθηκε ένα μεγαλύτερο σύνολο servers από ό,τι θα έπρεπε» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Amazon. Το λάθος αυτό είχε αποτέλεσμα να χρειαστεί επανεκκίνηση που χρειάστηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Όπως σημειώνει το BBC, περίπου 150.000 ιστοσελίδες και υπηρεσίες βασίζονται στο AWS. Μεταξύ αυτών που επηρεάστηκαν από το πρόβλημα ήταν και το Down Detector, μια υπηρεσία η οποία καταγράφει τα προβλήματα σε μεγάλες ιστοσελίδες.

Η Amazon, που είναι από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών cloud στον κόσμο, αναφέρει πως προβαίνει σε αλλαγές για να αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − one =