αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως ένας 30χρονος αγόρασε το domain της Google στην Αργεντινή, προς 2,30 ευρώ

Πως ένας 30χρονος αγόρασε το domain της Google στην Αργεντινή, προς 2,30 ευρώ

Είναι από τις ιστορίες που βλέπουμε σε ταινίες. Μόνο που αυτή τη φορά συνέβη στην πραγματικότητα. Ένας άντρας κατάφερε να αγοράσει το domain του κολοσσού Google στην Αργεντινή. Έστω και… για λίγο.

Ο λόγος για τον 30χρονο Nicolas Kurona, ο οποίος απέκτησε το domain με νόμιμες διαδικασίες, όπως δήλωσε ο ίδιος και στο BBC. 

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα είχα τη δυνατότητα να το αποκτήσω» ανέφερε.

Η Google Αργεντινής επιβεβαίωσε την είδηση, με στέλεχος της εταιρείας να σημειώνει ωστόσο πως όλα συνέβησαν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ότι ο τεχνολογικός κολοσσός επανάκτησε τον έλεγχο πολύ γρήγορα. «Το domain μας αποκτήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα από κάποιον τρίτο» ανέφερε πηγή της Google στο βρετανικό δίκτυο.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη όταν ο Nicolas εργαζόταν στο γραφείο του στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες, πάνω σε μία ιστοσελίδα ενός πελάτη του. Κάποια στιγμή, άρχισε να λαμβάνει μηνύματα στο WhatsApp, σύμφωνα με τα οποία η σελίδα της Google είχε «πέσει». «Προσπάθησα να μπω στο Google.com.ar από το διαχειριστικό μου και δεν λειτουργούσε» δήλωσε προσθέτοντας πως αμέσως συνειδητοποίησε πως κάτι περίεργο συνέβαινε.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το BBC αποφάσισε να ελέγξει τη διαθεσιμότητα της διεύθυνσης στο Κέντρο Πληροφοριακού Δικτύου της Αργεντινής (NIC), αρμόδιο για τη διαχείριση των διευθύνσεων που τελειώνουν σε .ar στη χώρα.

Αναζητώντας λοιπόν τη Google παρατήρησε πως η αργεντίνικη διεύθυνση ήταν διαθέσιμη προς αγορά. Παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο του φαινόταν αδύνατον αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα προκειμένου να το αποκτήσει. «Στη συνέχεια έλαβε ένα e-mail με την απόδειξη αγοράς». Σύμφωνα με το BBC, η διεύθυνση κόστισε 270 πέσος, δηλαδή 2,30 ευρώ περίπου.
 

Άναυδος, ο 30χρονος Αργεντίνος πληκτρολόγησε τη διεύθυνση www.google.com.ar και παρατήρησε πως στη σελίδα εμφανίζονταν τα προσωπικά του στοιχεία. «Πάγωσα παρακολουθώντας την οθόνη. Δεν μπορούσα να πιστέψω τι είχε συμβεί» είπε. Στις 21.52, τοπική ώρα της περασμένης Τετάρτης, ο Νίκολας είχε αγοράσει την διεύθυνση της Google Αργεντινής και όλοι οι χρήστες που προσπαθούσαν να κάνουν αναζητήσεις στη χώρα, έμπαιναν στη δική του σελίδα.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είχα ποτέ κακές προθέσεις, απλά επιχείρησα να το αγοράσω και η υπηρεσία μού το επέτρεψε» είπε.

Η Google πήρε πίσω την διεύθυνση

Επικοινωνώντας με την Google, το BBC διαπίστωσε πως από τον τεχνολογικό κολοσσό δήλωναν βέβαιοι πως τα δικαιώματα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης είχαν ισχύ έως τον Ιούλιο του 2021 και δεν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμη προς αγορά.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας ερευνά τι ακριβώς συνέβη, αλλά σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον για μερικά λεπτά, είναι βέβαιο πως η Google έχασε τον έλεγχο της διεύθυνσης της μηχανής αναζήτησης στην Αργεντινή, αναφέρει το BBC.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =