αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ένας 18χρονος έγινε εκατομμυριούχος μέσω του Bitcoin (και δεν πήγε στο πανεπιστήμιο)

Πως ένας 18χρονος έγινε εκατομμυριούχος μέσω του Bitcoin (και δεν πήγε στο πανεπιστήμιο)

Πολλοί λένε, ότι για να φτάσεις να έχεις πολλά λεφτά στην κατοχή σου, χρειάζεται χρόνος. Εκτός αν είσαι αποφασισμένος από μικρή ηλικία να κάνεις τολμηρές επιλογές. Μπορεί να πρόκειται και για επιλογές, που σε άλλους μοιάζουν… τρελές.

Κάπως έτσι κινήθηκε ο Erik Finman. Το όνομα από μόνο του, μπορεί να μην σας λέει κάτι. Πρόκειται όμως για έναν 18χρονο, που έχει γίνει εκατομμυριούχος. Χρησιμοποιώντας το γνωστό ψηφιακό νόμισμα Bitcoin.

Αυτή τη στιγμή, ο «μικρός» έχει στην κατοχή του 403 Bitcoin, όπως σημειώνει το CNBC, στο παρακάτω βίντεο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή τη στιγμή το ένα «κέρμα» αξίζει 2.700 δολάρια, υπολογίζεται ότι η αξία των Bitcoin που έχει, φτάνει συνολικά τα 1,09 δισ. δολάρια.

Ο ίδιος ξεκίνησε να επενδύει σε Bitcoin στην ηλικία των 13, τότε που η αξία τους ήταν πολύ χαμηλότερη. Στη συνέχεια πούλησε κάποια coins και με τα 100.000 δολάρια που έλαβε, έφτιαξε την ιδιαίτερη πλατφόρμα εκπαίδευσης, Botangle. Το 2014.

Τον Ιανουάριο του 2015, βρήκε έναν επενδυτή που ήθελε να αγοράσει την εταιρία του. Η πρόταση; Ο επενδυτής θα έδινε στον Finman, 100.000 δολάρια ή 300 Bitcoin. Πιστεύοντας ότι το Bitcoin είναι το «next big think», o 18χρονος επέλεξε να πάρει τα ψηφιακά νομίσματα. Και μάλλον έκανε πολύ καλά.

Ο ίδιος είχε βάλει μάλιστα ένα στοίχημα με τους γονείς του, λέγοντας τους ότι θα γίνει εκατομμυριούχος μέχρι τα 18 του χρόνια. Εκείνοι ποτέ δεν τον πίεσαν να πάει στο πανεπιστήμιο. Το στοίχημα τελικά κερδήθηκε.

«Μπορώ περήφανα να πω ότι τα κατάφερα. Και δεν πήγα στο πανεπιστήμιο» λέει ο 18χρονος εκατομμυριούχος.

This 18-year-old is a millionaire thanks to bitcoin

He's 18. He's a bitcoin millionaire. And he's NOT going to college.

Posted by CNBC Make It on Sonntag, 6. August 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 14 =