αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως ένας χάκερ έλαβε 75.000 δολάρια από την Apple

Πως ένας χάκερ έλαβε 75.000 δολάρια από την Apple

Οι “hacker” στον χώρο της τεχνολογίας χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες τους ethical hackers ή αλλιώς white hat, τους grey hat hackers καθώς και τους black hat hackers. Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν οι κακόβουλοι χρήστες, τους οποίους “μάχονται” αυτοί που “φοράνε” το άσπρο καπέλο. Ένας από αυτούς είναι και ο Ryan Pickren ο οποίος ήταν πρώην security engineer στα Web Services της Amazon.

Ο Ryan έλαβε από το Apple Security Bounty program $75.000 καθώς εντόπισε ένα σημαντικό vulnerability στην κάμερα των iPhone. Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Ryan εντόπισε εφτά zero-day bugs, εκ των οποίων τα τρία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα από έναν χρήστη.

Για να επωφεληθεί κάποιος όμως από αυτά τα bugs πρέπει αρχικά ο κάτοχος του τηλεφώνου να εξαπατηθεί μέσα από έναν κακόβουλο σύνδεσμο. Αν ο χρήστης δώσει πρόσβαση στην σελίδα σε οποιοδήποτε τρόπο τηλεδιάσκεψης τότε ο hacker μπορεί να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στην κάμερα του iPhone.

Ο Ryan ανέφερε όλα τα bugs στην Apple μέσα από το Security Bounty program και ο Αμερικανικός κολοσσός του έδωσε μέσα από το πρόγραμμα ανταμοιβή αξίας 75.000 δολαρίων.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =