αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πως έβγαλα 500.000 δολάρια τον χρόνο μέσω του Upwork»: Εξηγεί ένας 42χρονος που δουλεύει από το laptop του

«Πως έβγαλα 500.000 δολάρια τον χρόνο μέσω του Upwork»: Εξηγεί ένας 42χρονος που δουλεύει από το laptop του

Ο Sam Bazzi με καταγωγή από το Michigan, έχει βιώσει αρκετές απρόσμενες καταστάσεις στη ζωή του. Το 2016 προέκυψε ένα πρόβλημα υγείας. «Διαγνώστηκα με μια σπάνια νεφρική νόσο, μεταξύ άλλων προβλημάτων υγείας. Εκείνη την εποχή, ήμουν σύμβουλος μάρκετινγκ με μερικούς τοπικούς πελάτες» εξηγεί. Από το 2008 είχε φτιάξει λογαριασμό στην online πλατφόρμα Upwork, αλλά δεν είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα.

«Όταν η υγεία μου επιδεινώθηκε, μπήκα φουλ στο Upwork. Όλη μου η δουλειά στην πλατφόρμα ήταν εντελώς remote, ώστε να μπορώ να βγάζω εισόδημα κάπου ανάμεσα… στα ραντεβού με τον γιατρό μου και το κρεβάτι μου, κάτι που δεν ήταν μία δυνατή επιλογή με την άλλη μου δουλειά» λέει στο Business Insider.

Και εξηγεί: «Η ειδίκευση μου είναι το διαδικτυακό μάρκετινγκ. Βοηθώ τους πελάτες με pay-per-click landing pages, online ads, SEO και άλλα. Άρχισα να παίρνω projects πιο επιθετικά το 2016. Οι πελάτες αναρτούν projects στο Upwork με τα οποία χρειάζονται βοήθεια και οι ελεύθεροι επαγγελματίες υποβάλλουν προτάσεις για να τα αναλάβουν. Υπέβαλα περισσότερες προτάσεις και κοινοποίησα τη νέα μου διαθεσιμότητα στους πελάτες με τους οποίους ήδη συνεργάστηκα».

Είδε την δουλειά του να αυξάνεται. «Θεωρώ τον εαυτό μου “full-stack marketer”, επομένως έχω συνεργαστεί με άτομα σε δεκάδες κλάδους, αλλά μου αρέσει να επικεντρώνομαι περισσότερο στο B2B. Η τιμή μου ήταν 20 $ την ώρα όταν ξεκίνησα. Τώρα, χρεώνω 200 $ την ώρα — η αύξηση αντανακλά μια σταθερή πρόοδο με τα χρόνια. Έχω δουλέψει με σχεδόν 500 πελάτες στο Upwork. Θα συνεργαστώ με έναν πελάτη για μερικούς μήνες κατά μέσο όρο, αλλά δουλεύω με και με κάποιους πελάτες εδώ και χρόνια» τονίζει ο 42χρονος.

Έβγαζε περίπου 100.000 $ ετησίως το 2016. «Στο Upwork, η φήμη και το project history σας είναι σαν credit score. Πρέπει να παραμείνετε στην κορυφή, βελτιώνοντας πάντα τις υπηρεσίες σας, αποκτώντας νέους πελάτες και κρατώντας ευχαριστημένους τους τρέχοντες» λέει.

Sam Bazzi, SEO consultant

Ο Sam Bazzi

«Διατηρώντας το προφίλ μου updated και τον λογαριασμό μου ενεργό, επέτρεψε στην εργασία μου να μιλήσει από μόνη της». εξηγεί. Τους τελευταίους 12 μήνες, έχει βγάλει σχεδόν 500.000 δολάρια.

«Το Upwork είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στο feedback, επομένως υποβάλλω προτάσεις μόνο για θέσεις εργασίας για τις οποίες είμαι κατάλληλος και γνωρίζω ότι μπορώ να κάνω καλη δουλειά, για να προστατεύσω τη φήμη μου. Προσαρμόζω κάθε πρόταση. Κάνω μια κλήση με πιθανούς πελάτες για να έχω σαφήνεια σχετικά με τις ακριβείς ανάγκες, το χρονοδιάγραμμα, τις προσδοκίες και άλλες λεπτομέρειες», λέει.

«Το κλειδί είναι να υπάρχει μια πλήρης γραμμή πωλήσεων ανά πάσα στιγμή. Κατά καιρούς, έχει τύχει να δουλεύω μόνο με τρεις έως πέντε μεγαλύτερους πελάτες, και άλλες φορές εργάζομαι με 10 έως 15 μικρότερους πελάτες το μήνα».

«Προτιμώ να έχω μακροπρόθεσμες εργασιακές σχέσεις, παρά σύντομα, εφάπαξ έργα. Ενώ οι μικροί πελάτες είναι υπέροχοι, με κρατάει στον… τροχό του χάμστερ στις πωλήσεις. Κάθε φορά που τελειώνω ένα έργο, πρέπει να πάω να αναλάβω έναν νέο πελάτη αντί να κρατήσω έναν υπάρχοντα πελάτη με συνεχές εισόδημα» καταλήγει.

Βεβαίως το πρόγραμμα του δεν είναι καθόλου χαλαρό. «Δουλεύω εξαιρετικά σκληρά. Ξυπνάω περίπου στις 5 το πρωί και είμαι ξύπνιος μέχρι τις 11 το βράδυ, δουλεύοντας. Δουλεύω από Κυριακή απόγευμα έως Παρασκευή απόγευμα και αφήνω μερικές ώρες για διαλείμματα κάθε μέρα. Τα βράδια της Παρασκευής και τα Σάββατα είναι αυστηρά οικογενειακός χρόνος» λέει ο Sam Bazzi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έφτιαξα ένα online μάθημα και τώρα έχω παθητικό εισόδημα από αυτό»: Ο Κωνσταντίνος Ξέρας εξηγεί πως να το κάνεις και εσύ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =