αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πως έβαλα στην άκρη 32.000 δολάρια μέσα σε 1 χρόνο»: Μια οικονομική σύμβουλος εξηγεί

«Πως έβαλα στην άκρη 32.000 δολάρια μέσα σε 1 χρόνο»: Μια οικονομική σύμβουλος εξηγεί

Αν διαβάζεις ξένα media, ίσως έχεις δει κάποιο άρθρο για την Canna Cambell. Η ίδια είναι Financial planner, έχει το YouTube κανάλι sugarmamma.tv, και είναι επίσης αρθρογράφος. Συνήθως γράφει κείμενα σχετικά με το πως μπορεί να διαχειριστεί κάποιος τα οικονομικά του. Έτσι ώστε να μην κάνει σπατάλες και να καταφέρει να φτάσει στους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει.

Ίσως η πιο γνωστή της ιστορία, την οποία παρουσιάζει συχνά μέσα από άρθρα της, είναι το πως κατάφερε να βάλει στην άκρη 32.000 δολάρια μέσα σε 1 χρόνο. Σύμφωνα με την Canna το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν καν πληρωθείτε είναι να καταλάβετε ποιες είναι οι ανάγκες σας και ποια είναι τα θέλω σας.

Ο κανόνας 50/30/20

Το 50% του εισοδήματός σας πρέπει να πηγαίνει στις ανάγκες σας (λογαριασμούς, ενοίκιο, δάνειο, φαγητό και μεταφορές).

Το 30% πρέπει να πηγαίνει στα θέλω σας (ρούχα, διασκέδαση ή φαγητό έξω).

Το 20% τέλος πρέπει να πηγαίνει σε αποταμίευση και να μεταφέρεται αμέσως σε κάποιον άλλο λογαριασμό κάθε μέρα.

Φυσικά αυτά τα ποσοστά μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με τα πάγια έξοδα του καθενός.

Η ίδια λέει σχετικά: «Για πολλούς ανθρώπους ο κανόνας 50/30/20 δουλεύει τέλεια αλλά για κάποιους δεν δουλεύει. Θα πρέπει να το δει ο καθένας από εσάς χωριστά».

Σε ό,τι αφορά τους τραπεζικούς λογαριασμούς η Canna προτείνει να έχετε 3 λογαριασμούς. Στον πρώτο να υπάρχουν τα χρήματα που χρειάζεστε καθημερινά για τα έξοδά σας. Στον δεύτερο να βάζετε χρήματα για έκτακτες ανάγκες και ετήσια έξοδα. Στον τρίτο να βάζετε χρήματα που αφορούν τους στόχους σας.

Φυσικά, σε όλη αυτή τη συζήτηση έχει σημασία και το πόσα χρήματα έχεις ως έσοδα κάθε μήνα. Αλλιώς μπορείς να κινηθείς όταν έχεις π.χ. έναν μισθό στα 600 ευρώ, και αλλιώς όταν έχεις ένα μισθό στα 2.000 ευρώ. Άρα αν τα έσοδα που έχεις δεν είναι καλά, πρέπει σίγουρα να εξετάσεις και το πως θα αυξήσεις το εισόδημα σου. Είτε βρίσκοντας κάποια άλλη δουλειά, είτε δημιουργώντας κάποιες παράλληλες ροές εισοδήματος.

Ακόμα πάντως κι αν ο στόχος των 32.000 δολαρίων σου μοιάζει δύσκολος, μπορείς να θέσεις έναν πιο προσιτό στόχο προσαρμοσμένο στα δικά σου δεδομένα. Και στο τέλος του έτους να είσαι σίγουρα κερδισμένος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − eleven =