αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠωλούν ράβδους χρυσού στα ψιλικατζίδικα της Νότιας Κορέας!

Πωλούν ράβδους χρυσού στα ψιλικατζίδικα της Νότιας Κορέας!

Tα ψιλικατζίδικα της Νότιας Κορέας έχουν ένα νέο άκρως περιζήτητο στοιχείο στα ράφια τους – τις ράβδους χρυσού. Η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών της χώρας, CU, συνεργάζεται με την Korea Minting and Security Printing Corporation (KOMSCO) για να προσφέρει στους πελάτες μίνι ράβδους χρυσού, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το CNBC.

Μια ποικιλία από ράβδους χρυσού σε μέγεθος νυχιού, βάρους μεταξύ 0,1 γραμμαρίων και 1,87 γραμμαρίων, είναι προς πώληση στα καταστήματα CU από τον Απρίλιο. Μια ράβδος 1,87 γραμμαρίων πωλείται έναντι 225.000 γουόν (165,76 $) και μια ράβδος 0,5 γραμμαρίων πωλείται έναντι 77.000 γουόν.

Με τιμή 113.000 γουόν η καθεμία, οι ράβδοι 1 γραμμαρίου εξαντλήθηκαν μέσα σε δύο ημέρες. Οι ράβδοι συνοδεύονται μάλιστα από ειδικά μηνύματα, ευχές γενεθλίων και σχέδια για διάφορους τύπους προσωπικότητας.

Το προφίλ των αγοραστών

Οι 30αρηδες είναι οι πιο δραστήριοι στην αγορά αυτών των ράβδων χρυσού, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 41% ​​των συνολικών πωλήσεων από την κυκλοφορία τους, σύμφωνα με την εφαρμογή CU Pocket CU. Όσοι είναι στα 40 τους αποτελούν το 35,2% των πωλήσεων, ακολουθούμενοι από άτομα στα 50 τους με 15,6%. Οι 20αρηδες αντιπροσώπευαν μόλις το 6,8% των συνολικών πωλήσεων.

Η ζήτηση για ράβδους και κέρματα χρυσού στη Νότια Κορέα αυξήθηκε κατά 27% σε ετήσια βάση, σε 5 τόνους το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς το ράλι των τιμών του πολύτιμου μετάλλου το καθιστά ελκυστική επενδυτική επιλογή, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (WGC). Αυτή ήταν η πιο απότομη τριμηνιαία αύξηση στις αγορές χρυσού στη Νότια Κορέα τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια, σημείωσε το WGC.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 9 =