αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠωλείται το 30% του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος

Πωλείται το 30% του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος

«Κινούμε άμεσα τη διαδικασία για την πώληση του 30% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”», τόνισε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός είναι ήδη σε εξέλιξη και στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Σε αυτόν η AviAlliance, που ελέγχεται από τον καναδικό όμιλο PSP, όσο και ο όμιλος Κοπελούζου φέρονται ως σίγουροι υποψήφιοι.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι η Lazard αναλαμβάνει σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ για τα ελληνικά ομόλογα με στόχο την επιστροφή τους σε επενδυτική βαθμίδα. Η προηγούμενη ανάλογη σύμβαση του Δημοσίου ήταν με την Rothschild με κόστος πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Ανάλογη θα είναι η νέα σύμβαση για την οποία, πάντως, πηγές του ΥΠΟΙΚ υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερη, καθώς ενσωματώνει και το success fee.

Σε ότι αφορά την αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ το αίτημα αναμένεται να κατατεθεί στο Eurogroup της Παρασκευής και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη ανταλλαγή επιστολών.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Χρ. Σταϊκούρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους κ.κ. Σεντένο, Ρέγκλινγκ και Μοσκοβισί.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 14 =