αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠτώση 12,5% στην πληρότητα ξενοδοχείων της Αθήνας, το 10μηνο του 2022 σε σχέση με το 2019

Πτώση 12,5% στην πληρότητα ξενοδοχείων της Αθήνας, το 10μηνο του 2022 σε σχέση με το 2019

Λίγο καλύτερα από τους προηγούμενους μήνες κινήθηκε τον Οκτώβριο η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση 4% ωστόσο όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού η πορεία όλης της χρονιάς μέχρι και τον Οκτώβριο δεν κατάφερε να εξελιχθεί προς θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα η μέση πληρότητα του 10μηνου του 2022 καταγράφηκε με πτώση 12,5% έναντι του αντίστοιχου 10μήνου του 2019.

Οι επιδόσεις της Αθήνας, συγκρινόμενες με αυτές των πόλεων ανταγωνιστών της, σίγουρα δεν είναι οι ιδανικές, ούτε σε επίπεδο 10μήνου, ούτε και διαχρονικά, υπογραμμίζει η ένωση σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΞΑΑΑ υποστηρίζει ότι “βρισκόμαστε σε μια δύσκολη -διαχρονικά- διαδρομή, όπου η Αθήνα σε όλα σχεδόν, “ακολουθεί” τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Παράδειγμα αποτελεί η μέση τιμή δωματίου για την Αθήνα που φτάνει τα 125.39 ευρώ, ενώ στον ίδιο πίνακα βλέπουμε να σημειώνονται πολύ καλύτερες επιδόσεις σε τιμές δωματίου στους παραδοσιακούς ανταγωνιστές της Αθήνας, όπως Κωνσταντινούπολη, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Ρώμη” κ.ά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =