αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠτήσεις σε όλο τον κόσμο σε 4 ώρες με 100 δολάρια: Τι ετοιμάζει μια startup

Πτήσεις σε όλο τον κόσμο σε 4 ώρες με 100 δολάρια: Τι ετοιμάζει μια startup

Ταξίδια… αστραπή μέσω αεροπλάνου, θέλει να επαναφέρει η Boom Supersonic. Πρόκειται για αμερικανική startup, η οποία θέλει να «ζωντανέψει» το όνειρο των υπερηχητικών – υπερατλαντικών πτήσεων που «πέθανε» με την απόσυρση της Concorde, πριν από περίπου δύο δεκαετίες.

Όπως εξηγεί στο CNN o CEO της Boom Supersonic, Μπλέικ Σκολ, έχει στόχο να βγάλει στον «αέρα» το εμπορικό αεροσκάφος Overture, ταχύτητας Mach 2.2 μέχρι το 2026.

Με περιθώριο εξυπηρέτησης 65 έως 88 επιβατών ανά πτήση, το Overture προγραμματίζεται να πραγματοποιήσει σε πρώτη φάση 500 υπερατλαντικές πτήσεις, επωφελούμενο από τις ταχύτητες επιπέδου Mach-2.2, επίπεδο που υπολογίζεται σε δύο φορές πιο γρήγορο σε σχέση με την ταχύτητα των εμπορικών αεροσκαφών σήμερα.

Αυτό σημαίνει πως ένα ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο θα διαρκεί περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά, με τιμές που θα κυμαίνονται κοντά στα σημερινά επίπεδα της business class – σε αντίθεση με την Concorde, η οποία τη δεκαετία του ΄90 χρέωνε περί τα 12.000 δολάρια για ένα ταξίδι μετ’επιστροφής ή περί τα 20.000 δολάρια σε σημερινή αξία.

Η εταιρία θέλει να ξεκινήσει να κατασκευάζει το πρώτο αεροπλάνο της ως το 2023. «Αυτό που θέλουμε είναι να μπορείς να πετάξεις οπουδήποτε στον κόσμο με 100 δολάρια» εξηγεί ο CEO. Αν και παραδέχεται βέβαια ότι χρειάζεται δουλειά και αρκετός χρόνος, έτσι ώστε να φτάσουμε ως αυτό τον μεγάλο στόχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + four =