αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρώην πράκτορας του FBI εξηγεί: Πως να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος, αν η μάσκα μπει στην καθημερινότητα μας

Πρώην πράκτορας του FBI εξηγεί: Πως να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος, αν η μάσκα μπει στην καθημερινότητα μας

Η μια μετά την άλλη, οι χώρες σταδιακά άρουν τα lockdowns. Ωστόσο, μόλις θα βγούμε πάλι… στον έξω κόσμο, πιθανότατα θα δούμε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που είχαμε συνηθίσει. Σε πολλούς εσωτερικούς χώρους -και στους χώρους εργασίας- μάλλον η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Με το μισό πρόσωπο του άλλου καλυμμένο, θα είναι σαφώς πιο δύσκολο να καταλάβεις τι σκέφτεται και πως αισθάνεται. Σε ένα meeting με πολλά άτομα, δεν θα μπορείς να δεις τις εκφράσεις των συνομιλητών. Επίσης ένας εργαζόμενος δεν θα μπορεί να δει τις εκφράσεις του αφεντικού του- και το αντίστροφο.

Ο Joe Navarro είναι πρώην πράκτορας του FBI. Παρείχε τις υπηρεσίες του για περισσότερα από 25 χρόνια. Σε άρθρο του στο CNBC προσπαθεί να απαντήσει σε ένα ερώτημα που τώρα μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ: Πώς μπορούμε να διαβάσουμε καλύτερα τη γλώσσα του σώματος, τώρα που θα φοράμε μάσκες;

Όπως λέει ο ίδιος, μέρος της απάντησης βρίσκεται στην ίδια την ερώτηση. Πολύ συχνά, ρίχνουμε όλη μας την εστίαση στα πρόσωπα των ανθρώπων, αλλά θα πρέπει επίσης να παρατηρούμε τις κινήσεις ολόκληρου του πάνω μέρους του σώματος. Ο πρώην πράκτορας, παραθέτει 5 σημεία που αξίζει να κοιτάς, και θα σε οδηγήσουν σε χρήσιμα συμπεράσματα. Ακόμα κι αν ο άλλος φοράει μάσκα.

1. Σφιγμένα μάτια

Τι μπορεί να σημαίνει:

    «Δεν μου αρέσει αυτό που συμβαίνει»
    «Κάτι δεν φαίνεται σωστό»
    «Διαφωνώ με αυτό που λες»

2. Άγγιγμα του λαιμού του

Τι μπορεί να σημαίνει:

    «Δυσκολεύομαι με κάτι»
    «Στρεσάρομαι με αυτό που λες»
    «Ανησυχώ για αυτήν την κατάσταση»

3. Τρίψιμο στο στήθος

Τι μπορεί να σημαίνει:

    «Δεν αισθάνομαι σίγουρος»
    «Είμαι προβληματισμένος με κάτι»
    «Ανησυχώ πολύ»

4. Ανασήκωμα φρυδιών

Τι μπορεί να σημαίνει:

    «Χαίρομαι που σε βλέπω!»
    «Με εκπλήσσει ευχάριστα»
    «Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο»

5. Όταν κάποιος γέρνει το κεφάλι

Τι μπορεί να σημαίνει:

    «Με ενδιαφέρει αυτό που συμβαίνει»
    «Ακούω και είμαι απόλυτα παρών»
    «Συμφωνώ με αυτά που λες»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =