αρχικηVIRALΠρώην μηχανικός της Amazon έφτιαξε εφαρμογή που «μεταφράζει» το νιαούρισμα της γάτας σου

Πρώην μηχανικός της Amazon έφτιαξε εφαρμογή που «μεταφράζει» το νιαούρισμα της γάτας σου

Εσύ έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι θέλει να σου πει… η γάτα σου; Μια εφαρμογή μπορεί να σε βοηθήσει- έτσι τουλάχιστον λέει ο δημιουργός της.

Πρόκειται για την εφαρμογή Meow Talk. Είναι δημιούργημα ενός πρώην μηχανικού, του Χαβιέ Σάντσεθ, ο οποίος είχε αναπτύξει τη διάσημη ομιλούσα προσωπική ψηφιακή βοηθό Alexa της Amazon. Το Meow Talk καταγράφει τους ήχους που βγάζει η γάτα και μετά, με ειδικούς αλγόριθμους, προσπαθεί να βρει το νόημα τους. Μέχρι στιγμής το λεξιλόγιο της εφαρμογής διαθέτει μόνο 13 φράσεις, όπως «Τάισε με», «Είμαι ερωτευμένη», «Έχω θυμώσει» και «Άσε μη ήσυχη». Η δυσκολία είναι ότι κάθε γάτα φαίνεται να νιαουρίζει με μοναδικό τρόπο, ανάλογα και με τον ιδιοκτήτη της, πράγμα που δυσκολεύει την ταυτοποίηση των νιαουρισμάτων.

Ο Σάντσεθ δήλωσε στο BBC ότι η επικοινωνία με το κατοικίδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα, «με όλη αυτή την κοινωνική αποστασιοποίηση που συμβαίνει, καθώς οι άνθρωποι αναγκάζονται να περιοριστούν στο σπίτι τους με το κατοικίδιο τους. Η νέα τεχνολογία θα τους επιτρέψει να επικοινωνούν με τη γάτα τους ή τουλάχιστον να καταλαβαίνουν την πρόθεση της και να δημιουργούν έτσι μια πολύ σημαντική σχέση».

Η εφαρμογή, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη δωρεάν στα ηλεκτρονικά καταστήματα Google Play Store και Apple App Store, βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της.

Όπως αναμενόταν, έχει κιόλας δεχτεί και αρκετά αρνητικά σχόλια από χρήστες που παραπονιούνται για τα «μεταφραστικά» λάθη της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 2 =