αρχικηVIRALΠρώην εργαζόμενοι και σεφ αποκαλύπτουν: 6 πράγματα που δεν πρέπει να «ακουμπάς» σε εστιατόρια

Πρώην εργαζόμενοι και σεφ αποκαλύπτουν: 6 πράγματα που δεν πρέπει να «ακουμπάς» σε εστιατόρια

Αν ψάξεις θα βρεις πολλές λίστες με τρόφιμα που είναι καλύτερο να… μην ακουμπήσεις αν πας σε ένα εστιατόριο. Για κάθε ένα από αυτά, υπάρχει και ένας λόγος από πίσω. Σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του είδους.

Το αμερικανικό site Quora έκανε την ερώτηση: «Τι δεν πρέπει να παραγγέλνω σε ένα εστιατόριο;». Και συνέλεξε πολλές απαντήσεις. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι τις απόψεις τους παρέθεσαν πέρα από πελάτες, και αρκετοί πρώην εργαζόμενοι σε εστιατόρια ή σεφ.

Δείτε λοιπόν 6 πράγματα που μάλλον δεν πρέπει να παραγγέλλουμε σε εστιατόρια:

Κιμάς

Ένα τρόφιμο που ούτως ή άλλως είναι επικίνδυνο οπουδήποτε αν δεν γνωρίζετε τον κρεοπώλη. Πόσο μάλλον που σε πολλές ταβέρνες δεν έχετε την προσοχή που έχετε στο σπίτι. Ο βοδινός κιμάς δε, κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία με τα πιο επικίνδυνα κρέατα, με το βακτήριο E.Coli να οδηγεί σε πολλές γαστρεντερολογικές ασθένειες.

Πιάτα που δεν έχουν μεγάλη κατανάλωση – εξεζητημένες γεύσεις

Αφήστε το για άλλη περίπτωση. Όσο κάτι δεν έχει κατανάλωση, σημαίνει πως μπορεί να είναι παρατημένο και μπαγιάτικο. Επιλέξτε μόνο τα πιάτα που έχουν μεγάλη ζήτηση για να είναι πάντα φρέσκα.

Μαγειρευτά

Επιλέξτε τα μόνο σε μέρη που είναι φημισμένα για τα μαγειρευτά τους φαγητά αλλιώς κινδυνεύετε να φάτε κατεψυγμένα που αποψύχθηκαν πριν μερικές ώρες αφημένα στη ζέστη.

Κοτόπουλο

Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σαν πιάτο όμως παραμένει επικίνδυνο λόγω θεμάτων υγιεινής. Υπάλληλοι εστιατορίων αναφέρουν πως μπορείτε να φάτε κοτόπουλο εκτός σπιτιού μόνο αν γνωρίζετε πως η ταβέρνα που τρώτε τηρεί όλες τις παραμέτρους καθαριότητας. Η κουζίνα ήταν καθαρή; To κοτόπουλο ψήθηκε καλά; Tα μικρόβιά του έχουν όντως εξοντωθεί;

Θαλασσινά όταν το εστιατόριο δεν είναι σε παραθαλάσσια περιοχή

«Προσωπικά όταν όταν το εστιατόριο βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα αποφεύγω το θαλασσινό φαγητό» αναφέρει υπάλληλος εστιατορίου. Εκπαιδεύομενος μάγειρας συμφωνεί και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Αποφεύγω να παραγγείλω θαλασσινά αν δεν βρίσκομαι σε εστιατόριο ονομαστό για αυτά ή ένα εστιατόριο που ξέρω ότι προμηθεύεται πρώτη ύλη καλής ποιότητας». Ατομο με εμπειρία 12 ετών σε εστιατόριο δηλώνει: «Να συμπεριφέρεσαι έξυπνα με τον κατάλογο. Μην παραγγέλνεις θαλασσινά στην… έρημο».

Φαγητό που δεν υπάγεται στις «σπεσιαλιτέ» του εστιατορίου

Πολλοί συμφωνούν ότι από ένα εστιατόριο που έχει σπεσιαλιτέ, παραγγέλλουμε αυτό για το οποίο διακρίνεται. Αν πχ. Ένα εστιατόριο είναι γνωστό για την νόστιμη μπριζόλα του, ή την λαχταριστή πίτσα του, δεν παραγγέλνουμε κάτι… άσχετο που θα δούμε στον κατάλογο. Παραγγέλνουμε αυτό που ξέρουμε ότι ετοιμάζει καλύτερα. Τα πράγματα απλοποιούνται ακόμα περισσότερο ότι στην επωνυμία του μαγαζιού υπάρχει μια λέξη που δίνει «στίγμα». Πιο συγκεκριμένα: σε ένα sushi bar παραγγέλλουμε sushi, σε ένα steak house παραγγέλνουμε μπριζόλα, σε μια pasteria μια μακαρονάδα κ.ο.κ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eighteen =