αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠρόταση για να μπει στο Ελληνικό έκανε ο όμιλος εστίασης «Καστελόριζο»

Πρόταση για να μπει στο Ελληνικό έκανε ο όμιλος εστίασης «Καστελόριζο»

Τη λειτουργία καταστήματος στο Ελληνικό, στο πολυτελές εμπορικό κέντρο «Riviera Galleria», το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, σχεδιάζει ο γνωστός όμιλος εστίασης «Καστελόριζο». Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο όμιλος έχει καταθέσει σχετική πρόταση στη Lamda Development, συνεχίζοντας, βεβαίως, την ίδια ώρα τις δραστηριότητές του με νέα καταστήματα στην Αττική.

Καινούργια προσθήκη στη δραστηριότητα του ομίλου είναι το κατάστημα «Athens Mezze» στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Μητροπόλεως, το οποίο αποτελεί το 15ο κατάστημα του ομίλου. Το νέο κατάστημα έρχεται μια δεκαετία μετά το «Mezze» της Γλυφάδας, είναι συνολικής έκτασης 300 τ.μ. και απασχολεί περί τους 25 εργαζομένους. Λειτουργεί από τις 8 το πρωί, προσφέροντας και πρωινό, ενώ είναι στο πρόγραμμα η σύναψη συμφωνιών με γειτονικά ξενοδοχεία, που δεν έχουν την παροχή πρωινού στις υπηρεσίες τους, στοχεύοντας στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό τουριστών που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το κέντρο της πρωτεύουσας. Ταυτόχρονα, παρέχει και υπηρεσίες διανομής στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας, μέσω των συνεργασιών που έχει με τις πλατφόρμες Wolt και efood.

Το 2022 έκλεισε με τζίρο 15,2 εκατ. ευρώ για τον όμιλο, συμπεριλαμβανομένων και των 3 εκατ. ευρώ που αφορούν τη δραστηριότητα της ιχθυοκαλλιέργειας, περίπου 6 εκατ. ευρώ υψηλότερα από το 2021 και 3 εκατ. ευρώ από το 2019. Πρόκειται για μια εξέλιξη οφειλόμενη στη σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και στις ανατιμήσεις. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε περίπου 1 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − fifteen =