αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠρόταση από τον Γερμανό ΥΠΕΞ: Όσοι έχουν εμβολιαστεί να ξεκινήσουν τώρα να μπαίνουν ελεύθερα σε εστιατόρια και σινεμά

Πρόταση από τον Γερμανό ΥΠΕΞ: Όσοι έχουν εμβολιαστεί να ξεκινήσουν τώρα να μπαίνουν ελεύθερα σε εστιατόρια και σινεμά

Όποιος έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει να επιτρέπεται να επισκεφθεί και πάλι εστιατόρια και κινηματογράφους, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Εάν υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι άνθρωποι σε ένα εστιατόριο ή έναν κινηματογράφο, δεν μπορούν πλέον να θέσουν σε κίνδυνο ο ένας τον άλλον», εκτίμησε.

“Δεν πρόκειται για προνόμια, αλλά για άσκηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων όσων έχουν εμβολιαστεί”, τόνισε ο κ. Μάας στην Bild am Sonntag, εξηγώντας ότι οι περιορισμοί επιβάλλονται προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα και λόγω του κινδύνου υπερφόρτωσης του συστήματος υγείας. “Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί οριστικά σε ποιο βαθμό τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Αλλά είναι σαφές ότι ένας εμβολιασμένος δεν στερεί τον αναπνευστήρα από κάποιον άλλον, και αυτό σημαίνει ότι ένας από τους κεντρικούς λόγους περιορισμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων παύει να ισχύει”, συνέχισε ο κ. Μάας, ο οποίος έχει διατελέσει και υπουργός Δικαιοσύνης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επισήμανε μάλιστα ακόμη ότι και οι επιχειρήσεις εστιατορίων, θεάτρων, μουσείων και κινηματογράφων έχουν δικαίωμα να επαναλειτουργήσουν, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα. “Και αυτή η δυνατότητα θα υπάρχει, όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα εμβολιάζονται. Διότι στον χώρο θα υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι”, κατέληξε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 16 =