αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρόστιμο 8.000 ευρώ επιβλήθηκε στο πολυκατάστημα Notos. Άνοιξε παράνομα

Πρόστιμο 8.000 ευρώ επιβλήθηκε στο πολυκατάστημα Notos. Άνοιξε παράνομα

Πρόστιμο 8.000 ευρώ επιβλήθηκε στο πολυκατάστημα Notos, στο κέντρο της Αθήνας, διότι λειτούργησε παρά το γεγονός ότι δεν προβλεπόταν το άνοιγμα εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων στις «βαθύ κόκκινο» περιοχές της Ελλάδας. 

Στο σημείο μετέβη η Αστυνομία, προκειμένου να κλείσει το πολυκατάστημα. Το πρόστιμο των 8.000 ευρώ αφορά τόσο την επιχείρηση (5.000 ευρώ) όσο και τον υπεύθυνο (3.000 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και ρυθμίζει αναλυτικά το υβριδικό άνοιγμα του λιανεμπορίου, στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (σ.σ. «βαθύ κόκκινο») διατηρείται η αναστολή της λειτουργίας όσων καταστημάτων λειτουργούν με συμφωνίες τύπου shops in a shop (σ.σ. πολυκαταστήματα).

Επίσης, κλειστά οφείλουν να παραμείνουν τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά καταστήματα και τα εκπτωτικά χωριά, εξαιρουμένων των φαρμακείων και των σούπερ μάρκετ, τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές. 

Αντίθετα, στις περιοχές αυξημένου κινδύνου (σ.σ. «κόκκινο»), επιτρέπεται η λειτουργία όλων των παραπάνω, με το καθεστώς του click inside.

Πηγή: moneyreview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 14 =