αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρόστιμο 500 εκατ. ευρώ στη Google. Και κίνδυνος… για ακόμα μεγαλύτερα αν δεν συμμορφωθεί

Πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ στη Google. Και κίνδυνος… για ακόμα μεγαλύτερα αν δεν συμμορφωθεί

Οι γαλλικές αντιμονοπωλιακές αρχές επέβαλλαν πρόστιμο 500 εκατ. Ευρώ στη Google, διότι δεν συμμορφώθηκε πλήρη με τις προσωρινές εντολές που είχε λάβει για μια διαφωνία με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός πρέπει στους δύο επόμενους μήνες να βρει προτάσεις για το πώς θα αποζημιώσει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και άλλες επιχειρήσεις για τη χρήση των ειδήσεών τους.

Εάν δεν το κάνει αυτό, θα βρεθεί αντιμέτωπη με επιπλέον πρόστιμα, μέχρι και 900.000 ευρώ ημερησίως.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μαζί με τα APIG και SEPM, κατηγορούν τον τεχνολογικό κολοσσό ότι απέτυχε να ξεκινήσουν συνομιλίες καλή τη πίστει μαζί τους για να βρεθεί ένα κοινό έδαφος για την παροχή αμοιβής για τις ειδήσεις που παρέχονται online, σύμφωνα με μια πρόσφατη οδηγία της ΕΕ που δημιουργεί τα λεγόμενα “neighbouring rights”.

Η ίδια η υπόθεση εστιάζει στο εάν η Google παραβίασε προσωρινές εντολές που εκδόθηκαν από την αντιμονοπωλιακή αρχή, οι οποίες εντολές ζητούσαν αυτές οι συνομιλίες να λάβουν χώρα εντός τριών μηνών, με οποιοδήποτε ειδησεογραφικό πρακτορείο το ζητούσε.

Το APIG, το οποίο εκπροσωπεί τις Le Monde, Le Figaro κα. είναι ένας από τους ενάγοντες, παρά το ότι έχει υπογράψει συμφωνία-πλαίσιο, καθώς έχει τεθεί σε αναμονή της απόφασης των αρχών.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 1 =