αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠρόστιμο 2,9 εκατ. δολαρίων σε εταιρία, για παράνομη κοινοποίηση δεδομένων ασθενών

Πρόστιμο 2,9 εκατ. δολαρίων σε εταιρία, για παράνομη κοινοποίηση δεδομένων ασθενών

Πρόστιμο $ 2,9 εκατομμυρίων αποφασίστηκε για την HealthEngine, για κοινοποίηση δεδομένων και «εμπλοκή σε παραπλανητική συμπεριφορά».

Η ACCC ξεκίνησε τη διαδικασία εναντίον της εταιρείας το 2019, αφότου ανακάλυψε ότι μοιράζεται δεδομένα καταναλωτών με ασφαλιστικούς μεσίτες και χειραγωγεί τις κριτικές των ασθενών.

Η HealthEngine διαχειρίζεται ένα διαδικτυακό σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν και να κλείνουν ιατρικά ραντεβού, με περισσότερα από 70.000 ιατρεία και επαγγελματίες. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία της χρησιμοποιείται από ένα εκατομμύριο ανθρώπους κάθε μήνα, ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2018, οι χρήστες μπορούσαν επίσης να διαβάσουν κριτικές σχετικά με την ποιότητα των ιατρείων.

Ωστόσο, σε μια δήλωση της ACCC , αναφέρεται πως η ηλεκτρονική υπηρεσία παραδέχτηκε ότι έδωσε μη κλινικές προσωπικές πληροφορίες περισσότερων από 135.000 ασθενών, σε πρακτορεία ιδιωτικών ασφαλιστικών υπηρεσιών υγείας, χωρίς να τους έχει ενημερώσει επαρκώς.

Οι πληροφορίες περιλάμβαναν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και στοιχεία επικοινωνίας. Σε αντάλλαγμα για αυτές τις πληροφορίες, οι οποίες δόθηκαν μεταξύ Απριλίου 2014 και Ιουνίου 2018, η HealthEngine πήρε $ 1,8 εκατομμύρια.

Η εταιρεία παραδέχτηκε επίσης ότι κατήργησε περισσότερες από 17.000 κριτικές και να επεξεργάστηκε 3.000 ακόμη για να αφαιρέσει αρνητικές αναφορές. Ενώ επεξεργαζόταν τις δημοσιεύσεις, παραπλανούσε τους ασθενείς για τους λόγους που δε δημοσιεύθηκαν οι κριτικές τους.

Ο πρόεδρος της ACCC, Rod Simms, ανέφερε ότι η Επιτροπή ανησυχεί για το πώς οι πρακτικές της HealthEngine ενδέχεται να έχουν επηρεάσει τις επιλογές των ανθρώπων να επισκεφθούν ιατρούς.

«Η ACCC ανησυχεί ιδιαίτερα για την παραπλανητική συμπεριφορά της HealthΕngine σε σχέση με κριτικές που δημοσίευσε, επειδή οι ασθενείς μπορεί να έχουν επισκεφθεί ιατρεία με βάση κατευθυνόμενες κριτικές που δεν αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις εμπειρίες άλλων ασθενών,» δήλωσε ο Simms.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =