αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠρόστιμο 2 εκατ. δολαρίων στην Apple επειδή τα νέα iPhone δεν έχουν φορτιστή στη συσκευασία

Πρόστιμο 2 εκατ. δολαρίων στην Apple επειδή τα νέα iPhone δεν έχουν φορτιστή στη συσκευασία

Η Apple έλαβε πρόστιμο 2 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βραζιλία για την πώληση iPhone χωρίς φορτιστή.

Πέρα από το μεγάλο πρόστιμο (10.546.442,48 Ρεάλ Βραζιλίας), το ίδρυμα προστασίας του καταναλωτή με έδρα το Σάο Πάολο, Procon, την Παρασκευή, κατηγόρησε την εταιρεία και για παραπλανητική διαφήμιση, πώληση ελαττωματικών προϊόντων, διατήρηση αθέμιτων όρων σύμβασης, και άρνηση επιδιόρθωσης ενός προϊόντος το οποίο ήταν ακόμη εντός εγγύησης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Procon, Fernando Capez, δήλωσε: “Η Apple πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι στη Βραζιλία υπάρχουν ισχυροί νόμοι και θεσμοί για την προστασία των καταναλωτών. Η εταιρεία πρέπει να σέβεται αυτούς τους νόμους και θεσμούς”. Η Cupertino δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του PCMag για κάποιο σχόλιο.

Το iPhone 12 κυκλοφόρησε πέρυσι με καλώδιο Lightning-to-USB-C, αλλά χωρίς φορτιστή ή ακουστικά, κάτι που ως τότε ήταν συνηθισμένη πρακτική. Σύμφωνα με την Apple, η αφαίρεση του φορτιστή μείωσε το μέγεθος του κουτιού, επιτρέποντας έτσι την αποστολή περισσότερων συσκευών ταυτόχρονα. Επίσης, η μείωση του όγκου των συσκευασιών συμβάλλει στη μείωση των ετήσιων εκπομπών άνθρακα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων της Βραζιλίας Tilt, όταν η Procon επικοινώνησε πέρυσι με την Cupertino για διευκρινήσεις, η εταιρεία “δεν προσέφερε ποτέ μία πειστική εξήγηση”. Η Apple μπορεί να ασκήσει έφεση, να ζητήσει από την Procon να επανεκτιμήσει την απόφαση της, ή να προχωρήσει δικαστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 15 =