αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρόστιμο 150.000 ευρώ στις Wind, Vodafone, OTE και Cosmote από την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στις Wind, Vodafone, OTE και Cosmote από την Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμο 150.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στις εταιρείες Wind, Vodafone, OTE και Cosmote, μετά από έλεγχο που διενήργησε για τη νομιμότητα των τηλεφωνικών κλήσεων, με σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Μετά από πληθωρα παραπόνων σχετικά με τις τηλεφωνικές κλήσεις, η Αρχή διενήργησε επιτόπιο έλεγχο τόσο στις εγκαταστάσεις των ίδιων των εταιρειών, όσο και στις εγκαταστάσεις συνεργαζόμενων με αυτές εταιρειών πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων.

Η Αρχή συνέλεξε πλήρη αρχεία των κλήσεων που διενεργήθηκαν, τα οποία και αντιπαρέβαλε με τα μητρώα του άρθρου 11 του ν. 3471/2006 (μητρώα«opt-out»), που τηρούν οι πάροχοι υπηρεσίας τηλεφωνίας.

Από την αντιπαραβολή προέκυψε, για τις εταιρείες Wind, Vodafone, OTE και Cosmote μεγάλος αριθμός μη νόμιμων κλήσεων.

Για τις διαδικασίες που εφαρμόζουν οι συγκεκριμένες εταιρείες έκρινε ότι, αν και έχουν βελτιώσει κάποιες από αυτές, δεν εφαρμόζουν στην πράξη κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πλήρη νομιμότητα της δράσης τους, αν και είχαν στη διάθεσή τους ικανό χρονικό διάστημα από την έκδοση και κοινοποίηση σχετικών αποφάσεων.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − six =