αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ στην Booking.com από Γαλλικό δικαστήριο- Ποιο ήταν το φάουλ του τεχνολογικού κολοσσού

Πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ στην Booking.com από Γαλλικό δικαστήριο- Ποιο ήταν το φάουλ του τεχνολογικού κολοσσού

Πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ καλείται να καταβάλει η Booking.com μετά από απόφαση Γαλλικού δικαστηρίου, για την μη τήρηση του τουριστικού κώδικα της πόλης του Παρισιού. Ο δήμος απαιτούσε 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρόστιμο θα καταβληθεί στον δήμο του Παρισιού, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η Booking παραβίασε διατάξεις του γαλλικού τουριστικού κώδικα, αποκρύπτοντας σκόπιμα πληροφορίες από τις υπηρεσίες του δήμου,  κυρίως τον αριθμό ημερών ενοικίασης των επιπλωμένων τουριστικών καταλυμάτων που διέθετε στην αγορά η Booking.

Η δημοτική αρχή είχε προσφύγει κατά της Booking στις αρχές του 2021, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε λάβει τις απαιτούμενες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Booking.com BV κοινοποίησε τελικά τα στοιχεία, αλλά με καθυστέρηση και γι’ αυτό το πρόστιμο τελικά ήταν πιο χαμηλό.

«Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση σχετικά με την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ της Booking.com και του δήμου του Παρισιού», σχολίασε σε ανακοίνωσή της η ολλανδική εταιρεία και επιφυλάχθηκε για το αν θα ασκήσει έφεση, αναφέροντας ότι «διερευνά όλες τις επιλογές».

Ο Ιan Brochard, αντιδήμαρχος Παρισιού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: “Αυτή η καταδίκη είναι ένα σημάδι ότι η ατιμωρησία από την οποία επωφελούνταν για πολύ καιρό αυτές οι πλατφόρμες αρχίζει να φτάνει στο τέλος της”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − five =