αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρόστιμο 1.200 ευρώ σε εργοδότες που αναγκάζουν εργαζόμενους σε αναστολή να δουλεύουν

Πρόστιμο 1.200 ευρώ σε εργοδότες που αναγκάζουν εργαζόμενους σε αναστολή να δουλεύουν

Πρόστιμο 1.200 ευρώ θα ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας για τους εργοδότες που θέτουν εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης και έπειτα τους υποχρεώνουν να εργάζονται.

Σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στην ΕΡΤ, θα εκδοθεί από μέρα σε μέρα υπουργική απόφαση, στην οποία θα ενσωματώνονται κυρώσεις για τους ασυνεπείς εργοδότες, καθώς και γι΄αυτούς που παρουσιάζουν καταχρηστική συμπεριφορά.

Το νέο πρόστιμο θα επιβάλλεται οριζόντια για την περίοδο κατά την οποία ισχύουν τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης και θα υπολογίζεται ανά εργαζόμενο που εργάζεται παρότι είναι σε αναστολή.

«Στις περιπτώσεις αυτές, θα επιβάλλεται πρόστιμο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο είναι 1.200 ευρώ ανά εργαζόμενο», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

Υπενθυμίζεται πως κατά την διάρκεια της αναστολής σύμβασης εργασίας, ο εργαζόμενος δεν παρέχει εργασία και ο εργοδότης δεν καταβάλλει μισθό. Οι εργοδότες μπορούν να αναστέλλουν τις συμβάσεις εργασίας, μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων που είχαν την 21η Μαρτίου.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − 3 =