αρχικηVIRALΠρόστιμο στα ΕΛΤΑ γιατί κάποιοι ταχυδρόμοι πετούν τους φακέλους… όπως να ‘ναι

Πρόστιμο στα ΕΛΤΑ γιατί κάποιοι ταχυδρόμοι πετούν τους φακέλους… όπως να ‘ναι

Με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ «τιμώρησε» η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, για το γεγονός ότι κάποιοι από τους ταχυδρόμους «επιμένουν» να τοποθετούν την αλληλογραφία των πολιτών στο κοινόχρηστο κουτί της πολυκατοικίας και όχι ξεχωριστά στη θυρίδα του κάθε αποδέκτη.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΑΕ, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε μετά από «καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία διανομέας της εταιρείας ΕΛΤΑ δεν εναπόθετε τους φακέλους απλής αλληλογραφίας εντός των γραμματοκιβωτίων της πολυκατοικίας, αλλά τους τοποθετούσε σε κοινόχρηστο κυτίο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε διακινδύνευση το απόρρητο της επικοινωνίας μέσω επιστολών», προσθέτοντας ότι η ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε «την επιβολή της διοικητικής κύρωσης του χρηματικού προστίμου ύψους είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΑΕ (ΕΛ.ΤΑ. ΑΕ)».

Στην υπεράσπισή τους, τα ΕΛΤΑ υποστήριξαν ότι ο διανομέας τοποθετούσε την αλληλογραφία στις ξεχωριστές θυρίδες, αλλά όταν δεν χτυπούσε τα θυροτηλέφωνα και δεν του άνοιγαν τα έριχνε σε εξωτερικό κοινόχρηστο. Αυτό απορρίφθηκε από την έρευνα της ΑΔΑΕ, καθώς το κουτί στο οποίο έριχνε τα γράμματα βρισκόταν μέσα στην πολυκατοικία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 15 =