αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρόστιμα σε efood και Wolt για παραγγελίες εν μέσω καύσωνα- Τους έπιασε στα πράσα η Επιθεώρηση Εργασίας

Πρόστιμα σε efood και Wolt για παραγγελίες εν μέσω καύσωνα- Τους έπιασε στα πράσα η Επιθεώρηση Εργασίας

Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε efood και Wolt, καθώς και οι δύο εταιρείες εξυπηρετούσαν παραγγελίες μέσω delivery σε ώρες που απαγορεύονταν. Μάλιστα, το παραπάνω διαπιστώθηκε μετά από παραγγελίες τις οποίες πραγματοποίησε… η Επιθεώρηση Εργασίας

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εχθές, ημέρα του ακραίου καύσωνα, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας -κατόπιν δικής μου σκέψης-, προέβη στην εξής ενέργεια: έκανε παραγγελίες για διανομή φαγητού τις ώρες που απαγορευόταν και σε περιοχές που ο καύσωνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος στις δύο μεγάλες πλατφόρμες που κυρίως όλοι χρησιμοποιούμε για την παραγγελία των φαγητών μας, στην efood και τη Wolt.

Δυστυχώς, και οι δύο εταιρείες παρά το νόμο παρέδιδαν κανονικά, αδιαφορώντας για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων διανομέων. Ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αποφάσεις δεν εκδίδονται για τυπικούς λόγους, ούτε για να είμαστε καλυμμένοι αν κάτι πάει στραβά. Οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται. Οι έλεγχοι είναι και θα είναι ασταμάτητοι και εάν χρειαστεί να βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα, θα βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν, όσο μεγάλες εταιρείες και να είναι, ότι δεν παίζουμε με την ασφάλεια των εργαζομένων. Καλόπιστα και πολιτισμένα προτιμούμε να ακολουθούμε όλοι τα μέτρα, αλλά είμαστε εδώ για να επιβάλλουμε τη νομοθεσία για όποιον την παραβιάζει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − ten =