αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πρόλαβε τα»: Το Πλαίσιο προμοτάρει ακουστικά σε προσφορά «για λίγες ώρες», τα οποία μπορείς να τα βρεις… αλλού φθηνότερα

«Πρόλαβε τα»: Το Πλαίσιο προμοτάρει ακουστικά σε προσφορά «για λίγες ώρες», τα οποία μπορείς να τα βρεις… αλλού φθηνότερα

Το Newsletter έφτασε για ακόμα μια φορά (από τα πολλά που στέλνει το Πλαίσιο). Το ανοίγεις και βλέπεις ότι τώρα η γνωστή αλυσίδα διαφημίζει προσφορά late night για λίγες ώρες. Το προϊόν που δίνεται σε προσφορά, είναι τα σύρματα ακουστικά Marshall Major II BT Black. Σύμφωνα με το Πλαίσιο, η αρχική τιμή των ακουστικών είναι στα 129,90 ευρώ, και με την έκπτωση πέφτει στα 89,90 ευρώ.

«Πρόλαβε τα», σημειώνει χαρακτηριστικά το Πλαίσιο. Είναι όμως μια μοναδική προσφορά, για την οποία… πρέπει να τρέξεις; Το It’s Possible έκανε την σχετική αναζήτηση στο Skroutz.gr, και διαπίστωσε ότι τα εν λόγω ακουστικά πωλούνται σε άλλο κατάστημα στα 88,90 ευρώ- για παραλαβή από το κατάστημα χωρίς μεταφορικά (δηλαδή 1 ευρώ κάτω από την… προσφορά του Πλαισίου). Με την διαφορά βέβαια ότι εδώ δεν είναι τιμή με έκπτωση για περιορισμένο χρονικό διάστημα, άρα θεωρητικά μπορείς να τα αγοράσεις όποτε θέλεις. Κάνοντας ένα scroll down στην ίδια ιντερνετική αναζήτηση στο Skroutz.gr θα διαπιστώσεις ότι πολλά άλλα καταστήματα πωλούν τα συγκεκριμένα ακουστικά στην τιμή π.χ. των 90 ή των 94 ευρώ- χωρίς να διαφημίζεται κάποια έκπτωση. Άρα μιλάμε για τιμές σημαντικά χαμηλότερες από την «αρχική τιμή» των 129,90 που διαφημίζει το Πλαίσιο για να κάνει… πιο εντυπωσιακή την προσφορά του.

Φυσικά κάθε κατάστημα μπορεί να πουλά τα προϊόντα του σε ότι τιμή θέλει. Είναι πιθανό κάποια άλλα μικρά μαγαζιά να πωλούν ακόμα φθηνότερα. Και η πλευρά του Πλαισίου στην περίπτωση που συζητάμε, είναι βέβαιο πως θα παραθέσει ένα επιχείρημα σε στιλ «εμείς πουλάμε το Χ προϊόν 1.000 ευρώ, με την προσφορά ρίχνουμε την τιμή στα 600 ευρώ, άρα για τα δικά μας δεδομένα είναι έκπτωση». Και βάσει αριθμών έχουν δίκιο. Από την άλλη πλευρά, και οι καταναλωτές είναι καλό να κάνουν πρώτα μια σύγκριση τιμών πριν αγοράσουν ένα προϊόν, και να μην παρασύρονται από διαφημίσεις που τους καλούν… να «προλάβουν», για να αποκτήσουν κάτι σε «μοναδική τιμή».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 8 =