αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠρόγραμμα υποτροφιών για Έλληνες ερευνητές με έμφαση στην καινοτομία από τη Γαλλική πρεσβεία

Πρόγραμμα υποτροφιών για Έλληνες ερευνητές με έμφαση στην καινοτομία από τη Γαλλική πρεσβεία

Πρόγραμμα υποτροφιών κινητικότητας, για νέους Έλληνες ερευνητές, ανακοίνωσε για το 2017 η γαλλική πρεσβεία, με στόχο την έναρξη και την ενίσχυση των επιστημονικών συνεργασιών υψηλού επιπέδου, μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Οι υποτροφίες αφορούν μεταδιδακτορική έρευνα σύντομης διάρκειας και απευθύνονται σε νέους Έλληνες επιστήμονες με σημαντική ερευνητική δυναμική και προοπτικές, σε συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς.

Το πρόγραμμα έχει την υποστήριξη του υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας, καθώς και της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air France. Κάθε υποτροφία, διάρκειας ενός έως τεσσάρων μηνών, θα χορηγείται αποκλειστικά για το τρέχον έτος. Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε 1.704 ευρώ το μήνα.

Οι τομείς προτεραιότητας είναι: Ψηφιακές Τεχνολογίες, Ενέργεια- Περιβάλλον, Γεωπονία- Αγροδιατροφή, Βιοτεχνολογίες, Υλικά, Διάστημα και Αεροναυπηγική.

Οι υποτροφίες δίνουν στους νέους Έλληνες ερευνητές, ηλικίας έως 35 ετών, τη δυνατότητα να εργαστούν σε μια γαλλική ερευνητική ομάδα, η οποία υπάγεται σε ένα Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, σε ένα ερευνητικό οργανισμό ή σε μια επιχείρηση.

Θα δοθεί προτεραιότητα στις ερευνητικές προτάσεις που είναι ιδιαίτερα καινοτόμες στους ανωτέρω τομείς έρευνας, στοχεύουν σε μια μακρόχρονη συνεργασία και οδηγούν σε επιστημονική δημοσίευση.

Προτεραιότητα θα δοθεί επίσης στους ερευνητές που υπάγονται σε οργανισμούς-μέλη του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας MAZINNOV.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων άρχισε ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου και δεν έχει καταληκτική ημερομηνία, καθώς οι υποψηφιότητες θα εξεταστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 9 =