αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροχωρά η δημιουργία του φουτουριστικού σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Προχωρά η δημιουργία του φουτουριστικού σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα

Ενα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση, που μετράει πάνω από δέκα χρόνια εξαγγελιών, βρίσκεται πλέον η κατασκευή του τερματικού σταθμού ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα.

Πριν από λίγες ημέρες αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση για ανάθεση του έργου χρηματοοικονομικού συμβούλου που θα οδηγήσει στην εύρεση χρηματοδότησης, δημοπράτησης και υπογραφής των σχετικών συμβάσεων. Σύμβουλος ορίστηκε κατόπιν διαγωνισμού η Grant Thornton, η οποία αναλαμβάνει το συμβουλευτικό έργο έναντι 457.000 ευρώ.

Για πρώτη φορά υπάρχει χρονικός ορίζοντας υλοποίησης του σχεδίου, καθώς εκτιμάται ότι μέσα σε δύο χρόνια (έως τις αρχές του 2021) θα έχει ωριμάσει το έργο και θα βρίσκεται στην τελική φάση οριστικοποίησης της σύμβασης με τον επενδυτή μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού. Το ακίνητο που έχει επιλεγεί να στεγάσει τον νέο τερματικό σταθμό είναι περιουσία της αττικό μετρό, βρίσκεται στην περιοχή του Ελαιώνα (Βοτανικός) και αναμένεται να εξυπηρετεί ετησίως περίπου 16 εκατ. επιβάτες.

Ο νέος τερματικός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα θα αντικαταστήσει τους σημερινούς παρωχημένους σταθμούς σε Κηφισό και Λιοσίων και θα εκσυγχρονίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Θα έχει επιφάνεια 40.000 τ.μ. και θα διαθέτει εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και αναψυχής. Σημειώνεται ότι ο μελλοντικός σταθμός συνδέεται με το δίκτυο μετρό (σταθμός μετρό Ελαιώνας) που θα εξασφαλίζει τη μετακίνηση των επιβατών προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το κέντρο της Αθήνας και το λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή: Thessaliaeconomy.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 1 =