αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠροστασία για τους χρήστες κινητών: Θα γίνεται «φραγή» αν ο λογαριασμός σου ξεπεράσει τα 150 ευρώ

Προστασία για τους χρήστες κινητών: Θα γίνεται «φραγή» αν ο λογαριασμός σου ξεπεράσει τα 150 ευρώ

Πλαφόν χρέωσης σε όλους τους λογαριασμούς τηλεφώνου θα θέσει από 1ης Ιανουαρίου 2019 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών &Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση το πλαφόν τίθεται στα 150 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου των φόρων και αφορά το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως φωνής, δεδομένων και μηνυμάτων (sms).

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, τo μέτρο έρχεται να προφυλάξει τους καταναλωτές από τυχόν υπέρογκες χρεώσεις που γίνονται εν αγνοία τους ή χωρίς να έχουν αντίληψη. Εντάσσεται δε στην τρίτη δέσμη μέτρων που αποφασίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και έχουν στόχο τον εξορθολογισμό των συμβατικών σχέσεων μεταξύ τηλεπικοινωνιακών παρόχων και καταναλωτών. Το μέτρο προβλέπει την αυτόματη επιβολή φραγής μόλις ο λογαριασμός ξεπεράσει το όριο των 150 ευρώ.

Εφόσον, όμως, ο καταναλωτής συναινέσει, ο πάροχος θα επιβάλει την άρση της φραγής. Επίσης ο καταναλωτής θα έχει το δικαίωμα να θέτει ο ίδιος το όριο επιβολής φραγής κλήσεων και ανταλλαγής δεδομένων σε επίπεδο άνω των 150 ευρώ ή ακόμη και απεριόριστο. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΕΤΤ, το όριο των 150 ευρώ ετέθη κατόπιν διαβούλευσης με τους παρόχους, αλλά και τις καταναλωτικές οργανώσεις.

Η τρίτη δέσμη μέτρων της ΕΕΤΤ, που θα ισχύει από 1/1/2019, περιλαμβάνει και άλλα μέτρα που διευκολύνουν τους χρήστες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 17 =