αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροσπαθούν να γίνουν πλούσιοι… μέσω του τζόγου: 1 στους 3 Έλληνες παίζει τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Προσπαθούν να γίνουν πλούσιοι… μέσω του τζόγου: 1 στους 3 Έλληνες παίζει τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία έρευνας για τον τζόγο και τους Έλληνες που κυνηγούν… την τύχη τους. Ειδικότερα, οι τρεις στους τέσσερις Έλληνες έχουν «παίξει» τουλάχιστον μία φορά τους τελευταίους 12 μήνες, είτε αυτό είναι αθλητικό στοίχημα, λαχείο ή άλλο παιχνίδι, είτε online είτε διά ζώσης, σύμφωνα με νέα πανελλαδική έρευνα έρευνα της Focus Bari, που δόθηκε στη δημοσιότητα και καταγράφει τις συνήθειες των Ελλήνων σχετικά με τα στοιχήματα / λαχεία / τυχερά παιχνίδια.

Η έρευνα δημοσιοποιείται σε δύο μέρη. Συμμετείχαν 1.001 άτομα ηλικίας άνω των 8 ετών, που απάντησαν σε online συνεντεύξεις μέσω YouGov panel. Διεξήχθη μεταξύ 24-29 Απριλίου 2024.

Σύμφωνα με το πρώτο μέρος της έρευνας

Κατά δήλωση, το 33% των Ελλήνων στοιχηματίζουν / παίζουν τουλάχιστον ένα «παιχνίδι» οποιασδήποτε μορφής τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έως και κάθε μέρα!

Οι συχνοί «παίκτες» είναι περισσότερο άνδρες απ’ ό,τι γυναίκες και ο ένας στους δύο συχνούς βρίσκεται στις ηλικίες άνω των 55 χρόνων.

Ο «μεγάλος αρχηγός» στον χώρο του betting / gambling είναι το τζόκερ, με πάνω από έναν στους δύο Έλληνες να δηλώνουν ότι έχουν παίξει τζόκερ έστω και μόνο μία φορά μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Ένας στους πέντε Έλληνες δηλώνουν ότι θα έπρεπε να στοιχηματίζουν / παίζουν λιγότερο, αλλά μια αντίστοιχη αναλογία θεωρεί ότι θα έπαιζε περισσότερο αν ήταν πιο εύκολο.

Σχεδόν δύο στους τρεις Έλληνες, όμως, πιστεύουν ότι το κράτος θα έπρεπε να κάνει περισσότερα πράγματα για την προστασία των παικτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που πρόσφατα ανακοίνωση η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ποντάρουμε περίπου 120,55 εκατ. ευρώ/ημέρα, καθώς τα στοιχήματα σε όλη την αγορά τυχερών παιχνιδιών ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο του έτους σε 10,85 δισ. €(μαζί με κέρδη, μπόνους και ποσά που ξαναπαίχθηκαν) αυξημένα κατά 11,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συνολικά το 2023 «αφιερώσαμε» στη Θεά Τύχη 36 δισ. €, με αυτούς τους ρυθμούς φέτος θα τα ξεπεράσουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − twelve =