αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠροσελκύεις αρνητικά άτομα γύρω σου; Εδώ είναι 4 αθώα «λάθη» που ίσως κάνεις

Προσελκύεις αρνητικά άτομα γύρω σου; Εδώ είναι 4 αθώα «λάθη» που ίσως κάνεις

Έχεις καταγράψει ποτέ τους φίλους και τους ανθρώπους που έχεις στον ευρύτερο κύκλο σου; Έχεις περισσότερα αρνητικά και ότι θετικά άτομα γύρω σου; Ορισμένοι άνθρωποι, άθελα τους, προσελκύουν αρνητικότητα. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να σε επηρεάσει με επιζήμιους τρόπους.

Ένας τρόπος για να καταλάβετε εάν βρίσκεστε κοντά σε ένα τοξικό άτομο, είναι ότι σας αφήνει να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας ή σας χειραγωγεί με κάποιo τρόπο. Κάθε συνάντηση με αυτό το άτομο φαίνεται να σε κάνει λίγο πιο απαισιόδοξο και να βλάπτει τη θετική σου οπτική. Θυμήσου και το άρθρο: Η Νο1 τακτική χειραγώγησης των νάρκισσων είναι το Gaslighting (και πως να το αντιμετωπίσεις).

Θα βοηθούσε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας ενάντια στην… προσέλκυση αρνητικότητας. Διαπιστώνεις ότι αυτοί οι άνθρωποι ελκύονται κοντά σου σαν τις μύγες στο μέλι; Μπορεί να υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους είστε «μαγνήτης» για αυτούς τους τοξικούς και επιβλαβείς ανθρώπους. Εδώ είναι 4 αθώα «λάθη» που ίσως κάνεις.

Μοιράζεσαι τα όνειρα και τα πλάνα σου με τον οποιονδήποτε

Πρόσεχε με ποιους μοιράζεσαι τα σχέδια σου, λέει μια σοφή φράση. Και δεν έχει άδικο. Αν μοιράζεσαι τα όνειρα και τα πλάνα σου με τα λάθος άτομα, θα δεις άμεσα την αρνητικότητα να έρχεται κοντά σου. Κομμάτι της ανησυχίας των αρνητικών τύπων, είναι ότι η επιτυχία σας μπορεί να τους επισκιάσει, επομένως θα σας αποθαρρύνουν. Φυτεύοντας… μικροσκοπικούς σπόρους αμφιβολίας και φόβου στο μυαλό σας, μπορούν να σας βγάλουν εκτός τροχιάς. Μερικοί αρνητικοί άνθρωποι είναι άθλιοι, επομένως δεν θέλουν να δουν κανέναν άλλο να προχωρά και να πετυχαίνει.

Είσαι υπερβολικά καλός ακροατής

Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που θα ακούει με προσήλωση στην εποχή μας. Οι άνθρωποι που είναι πολύ απασχολημένοι με το σερφάρισμα στα τηλέφωνά τους είναι έτοιμοι να σταματήσουν να συζητούν. Ωστόσο, μπορεί να είστε κάποιος που θα εγκαταλείψει τα πάντα για να ακούσει κάποιον. Το αρνητικό άτομο γνωρίζει ότι είστε το… σωστό κοινό, επομένως πηγαίνει τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο. Αν ακούσεις, θα σου κλέψει το χρόνο. Όσο κι αν το μισείτε, θα επιμένουν να μοιράζονται επιβλαβείς λεπτομέρειες για τη ζωή τους μαζί σας. Όσοι είναι συμπονετικοί ακροατές είναι πιο επιρρεπείς στο να γίνουν στόχος ενός αρνητικού συνομιλητή.

Η αισιοδοξία σου είναι… ελκυστική

Έχετε ακούσει ποτέ το ρητό ότι το φως έλκει το σκοτάδι ή τα ετερώνυμα έλκονται; Λοιπόν, όταν έχετε μια αισιόδοξη οπτική για τη ζωή, υπάρχει ένα φως θετικότητας που εκπέμπεται από εσάς. Τώρα, για το άτομο που έχει κολλήσει στο σκοτάδι της αρνητικότητας, μπορεί να σας δει ως φάρο ελπίδας, καθώς ψάχνει το φως. Εάν είστε γνωστός ως άτομο με θετική διάθεση, είστε το άτομο που όλοι θέλουν να μιλήσουν. Αν και αυτές είναι ελκυστικές ιδιότητες, αποτελούν επίσης πόλο έλξης για αρνητικούς ανθρώπους. Αυτοί οι τοξικοί άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με τον εαυτό τους, επομένως πρέπει να βρουν κάποιον που θα τους βοηθήσει να σηκωθούν.

Λύνεις τα προβλήματα των άλλων

Μερικοί άνθρωποι έχουν το μοναδικό χάρισμα να λύνουν προβλήματα. Μπορείς να χτίσεις γέφυρες και να δημιουργήσεις δρόμους παντού; Πιθανότατα ήσουν πάντα έτσι, καθώς δεν αντέχεις να βλέπεις προβλήματα να μένουν άλυτα. Θα μετακινήσεις γη και ουρανό για να διορθώσεις ένα πρόβλημα, ειδικά αν σε αφορά.

Οι περισσότεροι λατρεύουν ότι είστε ένας λύτης προβλημάτων που του αρέσει να διορθώνει τα πράγματα. Ωστόσο, θα βοηθούσε να θυμάστε ότι συχνά η αρνητικότητα καίει περισσότερες γέφυρες… από όσες φαντάζεστε. Οι αρνητικοί τύποι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να διορθώσετε το πρόβλημά τους, αλλά θέλουν απλώς να δεσμεύσουν τον χρόνο σας και να έχουν κάποιον για να γκρινιάζουν για το πόσο άσχημη είναι η ζωή τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 5 =