αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠρογραμματιστής αφαίρεσε 40.000 φωτογραφίες από το Tinder για να δοκιμάσει «αναγνώριση προσώπων»

Προγραμματιστής αφαίρεσε 40.000 φωτογραφίες από το Tinder για να δοκιμάσει «αναγνώριση προσώπων»

Προγραμματιστής μπόρεσε και αφαίρεσε 40.000 φωτογραφίες προφίλ της γνωστής εφαρμογής dating Tinder, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για έρευνα σαν βάση δεδομένων με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η Tinder κατηγόρησε τον προγραμματιστή ότι παραβίασε τους κανόνες χρήσης της υπηρεσίας, όπως διαβάζουμε στο Techblog.gr.

Οι αλγόριθμοι με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να επιτύχουν τεχνικές αναγνώρισης προσώπων βασισμένες σε μεγάλες βάσεις δεδομένων φωτογραφιών, ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιες ήταν οι προθέσεις του προγραμματιστή.

Η Tinder ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει μέτρα ενάντια στην αυτοματοποιημένη χρήση του προγράμματος της API (application programming interface), ώστε να εμποδίσει και αποτρέψει στο μέλλον το λεγόμενο scraping, την μαζική αφαίρεση δηλαδή μεγάλων δεδομένων.

O Glenn Wilkinson, ένας ανεξάρτητος ερευνητής ασφαλείας έδωσε μία πολύ χρήσιμη συμβουλή, λέγοντας ότι οι άνθρωποι τείνουν να ξεχωρίζουν την επαγγελματική από την προσωπική ζωή, εαν όμως χρησιμοποιούν την ίδια φωτογραφία στο Linkedin και στο Tinder, αυτές μπορούν να συνδυαστούν, κοινώς βάζετε διαφορετικές φωτογραφίες σε διάφορα social media και εφαρμογές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + fifteen =