αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠριν 15 χρόνια, ο Sundar Pichai έδωσε μια απρόσμενη απάντηση στην job interview της Google. Και πήρε την θέση

Πριν 15 χρόνια, ο Sundar Pichai έδωσε μια απρόσμενη απάντηση στην job interview της Google. Και πήρε την θέση

Όταν έχεις να πας σε μια job interview, σκέφτεσαι το προφανές: Ότι πρέπει να είσαι έτοιμος να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που θα σου γίνουν εκεί. Ακόμα και στις πιο απρόσμενες. Τι γίνεται όμως όταν… δεν έχεις απάντηση;

Κάτι τέτοιο συνέβη με τον Sundar Pichai, όταν το μακρινό 2004 πέρναγε από συνέντευξη για να προσληφθεί στην Google. Για την θέση του VP of product management. Όπως αποκάλυψε ο ίδιο ο Pichai αρκετά χρόνια αργότερα, όταν πέρασε από εκείνη την συνέντευξη έγινε κάτι απρόσμενο. Οι HR Managers τον ρώτησαν ποια είναι η γνώμη του για το Gmail. Υπήρχε όμως ένα πρόβλημα: Το Gmail είχε λανσαριστεί την ίδια ημέρα που γινόταν η συνέντευξη. Ήταν μάλιστα 1η Απριλίου 2004. Έμοιαζε σαν φάρσα.

Ο νεαρός Pichai απάντησε με ειλικρίνεια. Είπε ότι δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό που τον ρωτούν, γιατί πολύ απλά δεν είχε χρησιμοποιήσει το Gmail. Στην συνέχεια οι Managers του έδειξαν τι ακριβώς κάνει η (τότε) νέα υπηρεσία της Google, με τον Pichai να είναι σε θέση να πει την γνώμη του στην συνέχεια.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, οι περισσότεροι υποψήφιοι θα προσπαθούσαν να δείξουν… τις γνώσεις τους το προϊόν της εταιρίας. Να φανούν απόλυτα ενημερωμένοι. Ο Pichai έκανε το ακριβώς αντίθετο. Και πήρε την θέση. Αφού φάνηκε ανθρώπινος, ειλικρινής, ενώ παράλληλα έδειξε περιέργεια για να δει τι ακριβώς κάνει το Gmail. Και στην συνέχεια μπόρεσε να παραθέσει μια ολοκληρωμένη άποψη. Σήμερα ο ίδιος είναι CEO της Google.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =