αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠριν παραιτηθείς από την δουλειά σου, κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 3 ερωτήσεις

Πριν παραιτηθείς από την δουλειά σου, κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 3 ερωτήσεις

«Μήπως ήρθε η ώρα να παραιτηθώ από την δουλειά μου;». Αυτή είναι μία σκέψη που οι περισσότεροι από εμάς είχαμε στο μυαλό μας, σε κάποια φάση της διαδρομής μας. ‘Η μπορεί ακόμα να την έχουμε. Μάλιστα, οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν να φτάσουν… στο χείλος του γκρεμού, για να πάρουν τελικά την απόφαση για την «μεγάλη έξοδο». Κάτι που τους φέρνει σε μειονεκτική θέση.

Μην αφήσεις να σου συμβεί αυτό. Αντί για αυτό, να δράσε προληπτικά και να εκμεταλλεύσου την ευκαιρία, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, για να αξιολογείς τον Οργανισμό όπου εργάζεσαι και τη θέση σου σε αυτόν, μαζί με τους προσωπικούς στόχους καριέρας που έχεις.

Το Harvard Business Review έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο και παραθέτει τις 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν παραιτηθείς από τη δουλειά σου.

1# Εργάζεσαι στον σωστό Οργανισμό; Βεβαιωθείτε ότι δεν οδηγείτε… παθητικά σε κατηφόρα, μέσα σε έναν Οργανισμό που αντιμετωπίζει προβλήματα. Μερικά κακά σημάδια: Έγινε συγχώνευση, εξαγορά ή αλλαγή ελέγχου και δεν είστε μέρος των νέων αλλαγών. Ο οργανισμός δεν επενδύει σε νέα προϊόντα ή υπηρεσίες και επιλέγει να επικεντρωθεί σε παλιές πρακτικές. Άνθρωποι που σέβεστε φεύγουν από την εταιρεία. Τα κέρδη μειώνονται. Γίνονται περικοπές- χωρίς να υπάρχει μάλιστα προειδοποίηση. Εάν κάποια από αυτά τα σημάδια είναι ορατά στον Οργανισμό σου, τότε σκέψου το ενδεχόμενο να ετοιμάσεις μια «έξοδο».

2# Είσαι στην σωστή θέση; Μπορεί να ήταν μια εξαιρετική δουλειά για εσάς πέρυσι, αλλά είναι ακόμα; Μια καλή δουλειά είναι αυτή που σε βοηθά να αναπτυχθείς και να μάθεις. Μερικά ανησυχητικά σημάδια: Τα μπόνους ή οι αυξήσεις σας δεν είναι πλέον πάνω από το μέσο όρο. Το αφεντικό σας, σας παρακάμπτει και μιλά απευθείας με τους υφισταμένους σας. Δεν είστε πλέον καλεσμένοι σε σημαντικά meetings ή για να βγείτε για φαγητό με συναδέλφους. Κάνετε πράγματα με τα οποία διαφωνείτε ή πιστεύετε ότι πρέπει να αποκρύψετε αυτό που πραγματικά πιστεύετε. Βλέπεις κάποια από αυτά τα σημάδια; Αν ναι, τότε προσπάθησε να αλλάξεις θέση μέσα στην εταιρία. Αν ούτε αυτό είναι δυνατό, ετοίμασε το βιογραφικό σου…

3# Έτσι όπως είσαι τώρα, βοηθάς την μελλοντική καριέρα σου; Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες ερωτήσεις που επικεντρώνονται σε πιθανά ρίσκα ή ζητήματα για τον τρέχοντα εργοδότη και τη δουλειά σας, αυτή η τελευταία ερώτηση σας δίνει την ευκαιρία να δείτε την κατάστασή σας από άλλη οπτική. Κοιτώντας το μέλλον. Αν βλέπεις κάτι από αυτά είσαι σε καλό δρόμο: Έχετε καλή φήμη τόσο μέσα στον οργανισμό σας όσο και έξω, στο επάγγελμά σας. Οι άνθρωποι σε καλούν για βοήθεια και συμβουλές και εσύ προσπαθείς να τους βοηθήσεις. Γνωρίζετε τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια και επενδύετε τα χρήματά σας για να βελτιώσετε την καριέρα σας ή να επεκτείνετε τις γνώσεις σας. Ξέρετε ποια είναι τα hot θέματα στον τομέα σας. Ξέρετε ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο challenge στον τομέα σας. Έχετε ένα σύνολο επαγγελματικών επαφών που μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια ή υποστήριξη. Εάν μπορείτε να πείτε “ναι” σε αρκετά από τα παραπάνω points, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Είστε σε καλή θέση και διαχειρίζεσαι σωστά την καριέρα σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί εργαζόμενοι σε εταιρίες όπως η Google και το Facebook παραιτούνται από τις θέσεις τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =