αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠριν από 31 χρόνια ο Steve Jobs είχε παραθέσει τον λόγο για τον οποίο πρέπει να ξεκινήσεις κάτι δικό σου, έστω μία φορά στη ζωή σου

Πριν από 31 χρόνια ο Steve Jobs είχε παραθέσει τον λόγο για τον οποίο πρέπει να ξεκινήσεις κάτι δικό σου, έστω μία φορά στη ζωή σου

Ίσως θεωρείς ότι είσαι πολύ εστιασμένος και εξειδικευμένος στην υπάρχουσα καριέρα σου, και έτσι δεν αξίζει να ξεκινήσεις ένα δικό σου business project. Ίσως νιώθεις πολύ άνετα στο πεδίο σου. Η ζωή σου έχει μπει σε μία τάξη.

Ίσως να νιώθεις ότι είσαι πια μεγάλος ηλικιακά για να ξεκινήσεις. Ακόμα και έτσι μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες τείνουν να είναι μεσήλικες, ακόμη και στον τομέα της τεχνολογίας. Οι ερευνητές συνέταξαν μια λίστα με 2,7 εκατομμύρια ιδρυτές εταιρειών που προσέλαβαν τουλάχιστον έναν υπάλληλο μεταξύ 2007 και 2014 και διαπίστωσαν ότι οι πιο πετυχημένοι ιδρυτές startup ήταν κατά μέσο όρο 45 ετών όταν ξεκίνησαν την εταιρία τους.

Τι γίνεται όμως αν η επιχείρησή σας δεν έχει μεγάλη επιτυχία; Σύμφωνα με τον Steve Jobs, υπάρχει ένας σημαντικότερος λόγος για να κάνετε μια… επιχειρηματική βουτιά. Έστω να ξεκινήσετε ένα παράλληλο project.

Όπως θυμάται το αμερικανικό inc.com ο εμβληματικός ιδρυτής της Apple πριν από 31 χρόνια ο Steve Jobs είχε παραθέσει τον λόγο για τον οποίο πρέπει να ξεκινήσεις κάτι δικό σου, έστω μία φορά στη ζωή σου. Η συμβουλή του απευθυνόταν σε συμβούλους, ωστόσο ταιριάζει και για τους απλούς υπαλλήλους που δουλεύουν τώρα στην οποιαδήποτε εταιρία.

«Νομίζω ότι χωρίς να έχετε κάτι στην ιδιοκτησία σας — για μεγάλο χρονικό διάστημα, π.χ. μερικά χρόνια — όπου θα έχετε την ευκαιρία να αναλάβετε την ευθύνη για τις κινήσεις σας, όπου πρέπει να δείτε τις κινήσεις σας σε όλα τα στάδια δράσης και να συσσωρεύσετε πληροφορίες για τα λάθη, και σηκωθείτε από το έδαφος αφότου πέσετε, μαθαίνετε μόνο ένα κλάσμα από αυτά που μπορείτε» είχε αναφέρει ο Jobs.

Με απλά λόγια, όταν ξεκινάς κάτι δικό σου και έχεις την ευθύνη για τα πάντα -για τις κινήσεις που κάνεις και τις πιθανές συνέπειες- τοτε εξελίσσεσαι πολύ περισσότερο. Μαθαίνεις πολύ περισσότερα. Ακόμα κι αν τελικά το project σου αποτύχει.

«Ξεκινήστε μια επιχείρηση ή παράλληλο project και είστε ελεύθεροι να χαράξετε τη δική σας πορεία. Να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις. Να κάνεις τα δικά σου λάθη. Να μάθεις από αυτές τις αποφάσεις και τα λάθη. Και να προσθέσετε μια ακόμα διάσταση στις δεξιότητές σας, στην προσωπικότητά σας και στη ζωή σας» σημειώνει το inc.com.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις μέσα στο 2023 και να έχεις ένα επιπλέον εισόδημα | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =