αρχικηVIRALΠριν από μόλις 1 χρόνο, ο Guardian αναδείκνυε τη Νέα Σμύρνη ως μια από τις 10 ομορφότερες γειτονιές της Ευρώπης

Πριν από μόλις 1 χρόνο, ο Guardian αναδείκνυε τη Νέα Σμύρνη ως μια από τις 10 ομορφότερες γειτονιές της Ευρώπης

Τις τελευταίες ημέρες η Νέα Σμύρνη έχει τραβήξει πάνω της τα βλέμματα για δυσάρεστους λόγους. Ωστόσο μόλις 1 χρόνο πριν, και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2020, η συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας συζητήθηκε για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Τότε ο Guardian δημοσίευσε μια λίστα με τις 10 από τις ωραιότερες γειτονιές της Ευρώπης, έτσι όπως τις επέλεξαν οι αναγνώστες του. Μέσα στην λίστα ήταν και η δική μας Νέα Σμύρνη.

Κάπου ανάμεσα στο κέντρο της Αθήνας και την παραλία, βρίσκεται η καταπράσινη γειτονιά της Νέας Σμύρνης, σημειώνει ο Guardian στο σχετικό άρθρο του, για να σε βάλει στο κλίμα. Και εξηγεί το πως ξεκίνησα όλα: «Οι πολλές πλατείες της, φιλοξενούν μια ενδιαφέρουσα ιστορία: Η γειτονιά πήρε το όνομα της από την ελληνική πόλη Σμύρνη, η οποία τώρα ονομάζεται Izmir. Λόγω των προσφύγων της Σμύρνης οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή την δεκαετία του 1920».

«Η κεντρική car-free πλατεία της Νέας Σμύρνης βρίσκεται στην καρδιά της γειτονιάς και είναι καταπληκτική, με σιντριβάνια, καταστήματα, εστιατόρια, μοντέρνα καφέ και μπαρ που ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες, τα trends και τις οικονομικές δυνατότητες», σημειώνει ο Guardian. Ενώ κάνει ειδική αναφορά και στο Άλσος της περιοχής, το οποίο είναι γεμάτο με κυπαρίσσια και πεύκα.

Στο Νο1 της λίστας του Guardian βρέθηκε η περιοχή Nowa Huta στην Κρακοβία. Ενώ στην 10αδα περιλαμβάνονται και άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτεί ένας ταξιδιώτης.

>> Μπείτε και στην Facebook Ομάδα του It’s Possible εδώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + sixteen =