αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠραγματοποιήθηκε το πρώτο delivery φαγητού με drone στη Σουηδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο delivery φαγητού με drone στη Σουηδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πρώτη παράδοση φαγητού με drone έκανε στη Σουηδία η εταιρία Aerit σε συνεργασία με την Region Halland. Η πτήση παράδοσης ξεκίνησε από το Hygge, ένα τοπικό καφέ κοντά στην παραλία Tylösand. Στη συνέχεια, το drone Nimbi ανέβηκε στον ουρανό και πέταξε σε μια προσχεδιασμένη διαδρομή 2,7 χιλιομέτρων μέχρι την τοποθεσία παράδοσης όπου το δέμα κατέβηκε στο έδαφος. Ο Jimmy Sandberg, τοπικός Διευθυντής μάρκετινγκ της Halland, ήταν ο παραλήπτης του πακέτου.

Η πτήση ήταν κομμάτι ενός πιλοτικού έργου που σχεδιάστηκε για να διερευνήσει τόσο τις τεχνικές όσο και τις άλλες πτυχές του delivery με drone, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που έχουν μπει σε εφαρμογή σε όλη την Ε.Ε. και επιτρέπουν εμπορικές λειτουργίες drone. Οι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

«Συνεργαζόμαστε στενά με την Region Halland και την Transportstyrelsen για να διασφαλίσουμε ότι η σημερινή παράδοση σηματοδοτεί την αρχή μακροχρόνιων σχέσεων που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη του delivery με drone σε όλη τη Σουηδία και την ΕΕ», δήλωσε ο Alexander Perrien, Διευθύνων Σύμβουλος της Aerit.

Τα drones Nimbi της Aerit τροφοδοτούνται με μπαταρία, με μέγιστη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 4 κιλών. Η Aerit θα αρχίσει να προσφέρει συνεχείς υπηρεσίες παράδοσης σε επιλεγμένες τοποθεσίες σε όλη τη Σουηδία το 2022.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =