αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠραγματοποιήθηκε ο ελληνικός τελικός του Hult Prize: Η νικήτρια ομάδα βάζει πλώρη για την επιχορήγηση του 1.000.000 δολαρίων

Πραγματοποιήθηκε ο ελληνικός τελικός του Hult Prize: Η νικήτρια ομάδα βάζει πλώρη για την επιχορήγηση του 1.000.000 δολαρίων

Το Hult Prize είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός φοιτητών από το 2010 και το βραβείο για τον παγκόσμιο νικητή είναι $ 1.000.000 επιχορήγηση για τη δημιουργία μιας κοινωνικής επιχείρησης.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν χιλιάδες μαθητές από 130 χώρες, εκπροσωπώντας πάνω από 600 ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης, ανάμεσα σε αυτά το Stanford, Harvard, INSEAD, Hult International Business School, NYU, Columbia, American University Beirut, LBS, Hitotsubashi, KAUST και άλλα.

Η φετινή θεματολογία του Hult Prize αφορά την ενέργεια με τίτλο “Αξιοποιώντας τη δύναμη της ενέργειας ώστε να αλλάξει η ζωή δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων”.

O φετινός τελικός διαγωνισμός για την Ελλάδα έγινε την Κυριακή 29 Απριλίου στην Πάτρα, στα πλαίσια της έκθεσης PATRAS IQ, στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος».

Νικήτρια ομάδα ήταν η ιδέα της ParkNable με τους:

Γιάννη Μεθενίτη, Άννα Κώτσα, Γεώργιο Μπακάλη, Ορέστη Σκουτέλλα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η νικήτρια ελληνική ομάδα θα βρεθεί απευθείας στο Λονδίνο για τους ημιτελικούς και από εκεί οι επιτυχόντες θα πάρουν μέρος στον μεγάλο τελικό του Hult Prize πουδιεξάγεται στα κεντρικά γραφεία των HΝΩΜEΝΩΝ ΕΘΝΩΝ & του ιδρύματος BILL CLINTON στις ΗΠΑ.

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός παιδείας
κ. Σια Αναγνωστόπουλου, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης δυτικής Ελλάδας
κ. Κώστας Γιαννόπουλος , ο προισταμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Γιώργος Άφρατης, καθώς και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του patras iq
κ. Γιάννης Αναγνωστοπουλος και κ. Σπύρος Συρμακέσης.

Μαζί μας ήταν και το 7ο ΕΠΑΛ Πάτρας με ομάδα παιδιών, που συμμετείχαν εκτός συναγωνισμού.

Η παρουσίασή τους, που είχε τίτλο Big Data for Healthy Kids, εντυπωσίασε τόσο τους κριτές όσο και το κοινό του διαγωνισμού. Τα παιδιά ανέλυσαν με ποιο τρόπο τα Μεγάλα Δεδομένα, ως νέα μορφή ενέργειας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή Ιατρονοσηλευτικής φροντίδας στις νεαρές μητέρες αναπτυσσόμενων χωρών

Η ομάδα αποτελείτο από 15 μαθητές ανάμεσα τους οι Ρένια Κυριακοπούλου και Άγγελος Κωνσταντάκης που έκαναν και την παρουσίαση με την βοήθεια της δασκάλας τους Χριστίνας Σκαρπέτα.

Από το 2015 η MeXOXO Α.Μ.Κ έχει αναλάβει την διοργάνωση των βραβείων HULT PRIZE GREECE.

Η MeXOXO Α.Μ.Κ. είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2013 για να υποστηρίξει την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη γυναικών στο Μεξικό, τις ΗΠΑ, το Νεπάλ και την Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει εκδηλώσεις έχοντας ενδυναμώσει πάνω από 2,000 γυναίκες.

Τον Δεκέμβριο 2017 η πρόεδρος της MeXOXO Α.Μ.Κ. Ελπίδα Αναστασία Κόκκοτα, βραβεύτηκε στα Διεθνή Ελληνικά Βραβεία Γυναικών – GIWA με το 1ο βραβείο στην κατηγορία Social Responsibility για την κοινωφελή της δράση.

Γίνε κ εσύ μέλος της ομάδας του HULT PRIZE GREECE & της MeXOXO.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =