αρχικηVIRALΠραγματοποιήθηκε η πρώτη… παράδοση πίτσας μέσω drone (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη… παράδοση πίτσας μέσω drone (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία νέα πραγματικότητα στην παράδοση πίτσας, που πλέον μπορεί να γίνει μέσω drones, τουλάχιστον για τους κατοίκους της πόλης Whangaparaoa στη Νέα Ζηλανδία. Η Domino’s pizza έχει πλέον εκεί αυτή τη δυνατότητα παράδοσης και πρόσφατα ανακοίνωσε το επίσημο λανσάρισμα αυτής της υπηρεσίας, μετά από μία περίοδο δοκιμών το καλοκαίρι.

Για να παραγγείλει κάποιος την πίτσα και να την παραλάβει με ένα drone, πρέπει να δηλώσει αυτή την επιλογή στην online παραγγελία του. Προς το παρόν, τα drones έχουν “ακτίνα παράδοσης” 1,5 χιλιόμετρο από το κατάστημα της εταιρείας αλλά ο στόχος της Domino’s είναι να το επεκτείνει έως και τα 10 χιλιόμετρα! Όπως αναφέρει το Digitallife.gr, τα drones ταξιδεύουν με ταχύτητα 30km την ώρα και ο στόχος είναι να μπορούν να παραδίδονται οι πίτσες μέσα σε 10 λεπτά έως την απόσταση των 10 χλμ. Η αλυσίδα μάλιστα σημειώνει ότι θέλει να επεκτείνει αυτή την υπηρεσία και σε άλλα καταστήματά της στη Νέα Ζηλανδία.

Πώς ακριβώς γίνεται όμως η παράδοση; Οι πίτσες του πελάτη τοποθετούνται σε ένα κανονικό κουτί πίτσας και, έπειτα, σε ένα πιο ανθεκτικό κουτί από χαρτόνι που συνδέεται στο κάτω μέρος του drone. Στη συνέχεια, αυτό απογειώνεται και φτάνει έως το σπίτι του πελάτη. Όταν πρέπει να αφήσει την πίτσα, την κατεβάζει στο έδαφος με τη βοήθεια ενός καλωδίου και έπειτα το drone επιστρέφει στο κατάστημα, ενώ οι τυχεροί πελάτες απολαμβάνουν την πίτσα τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 12 =