αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠραγματικό Transformer: Φτιάχνουν το μεγαλύτερο ρομπότ στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματικό Transformer: Φτιάχνουν το μεγαλύτερο ρομπότ στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ιαπωνία προωθεί τη ρομποτική και αυτό αποτυπώνεται, εκτός των άλλων, και στο τελευταίο τεχνολογικό της επίτευγμα. Από τον Ιανουάριο του 2020, το εργοστάσιο Γκάνταμ στη Γιοκοχάμα έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει το ψηλότερο ρομπότ στον κόσμο. Με ύψος 18 μέτρα, το γιγαντιαίο μηχάνημα βρίσκεται υπό κατασκευή στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, ακριβώς νότια του Τόκιο.

Το ρομπότ Γκάνταμ έχει κάνει τεράστια βήματα προς την ολοκλήρωσή του. Οι μηχανικοί δημοσίευσαν πρόσφατα ένα βίντεο, το οποίο δείχνει το τεράστιο ρομπότ να σηκώνει και να κουνά τα πόδια του, ως μέρος της προετοιμασίας για το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 2020.

Το ρομπότ Γκάνταμ, είναι ένας δημοφιλής φανταστικός χαρακτήρας επιστημονικής φαντασίας που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1979 σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Από τότε, έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 50 τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, βιντεοπαιχνίδια και μάνγκα.

Το βίντεο δείχνει τους μηχανικούς του εργοστασίου σε έναν γερανό να δοκιμάζουν τις κινήσεις του ρομπότ. Παρόλο που δεν είναι ακόμα έτοιμο βρίσκεται σε καλό επίπεδο και μόλις ολοκληρωθεί θα μπορεί να περπατήσει και να στηρίξει το τεράστιο βάρος του των 25 τόνων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − twelve =