αρχικηVIRAL«Πράσινο φως» για την ανάπλαση στο κέντρο του Χαλανδρίου

«Πράσινο φως» για την ανάπλαση στο κέντρο του Χαλανδρίου

Χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο δήμος Χαλανδρίου από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης στο κέντρο του Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου Χώρου».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προηγήθηκε η έγκριση της σχετικής μελέτης, από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Τι περιλαμβάνει η ανάπλαση:

  • Ηπιοποίηση της κυκλοφορίας, ώστε να δοθεί χώρος στη βόλτα και το παιχνίδι, σε ένα πιο ανθρώπινο και φιλικό περιβάλλον.
  • Ανακατασκευή & διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, για την ενίσχυση της προσβασιμότητας.
  • Κατασκευή πεζοδρόμων και ανάπλαση υφιστάμενων πεζοδρόμων.
  • Αύξηση της φύτευσης.

https://www.naftemporiki.gr/fu/p/1909055/638/10000/0x0000000001dfc83b/1/xalandri-xaimanta.jpg

Δήμαρχος Χαλανδρίου: «Το κέντρο της πόλης θα αλλάξει»

«Η έγκριση του έργου από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και η συνακόλουθη χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης αποδεικνύει στην πράξη την αρτιότητα και την ωριμότητας της μελέτης που κατέθεσε ο Δήμος Χαλανδρίου, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου», σχολίασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος προσθέτοντας:

«Η σχεδιαζόμενη ανάπλαση είναι ένα εμβληματικό έργο που, σε συνδυασμό με την ανέγερση του νέου δημαρχείου και του υπόγειου πάρκινγκ, θα αλλάξει το κέντρο της πόλης, θα διευκολύνει την προσβασιμότητα σε πεζούς, ποδηλάτες, εμποδιζόμενα και ανάπηρα άτομα, θα ενισχύσει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και θα αναβαθμίσει την ποιότητας ζωής των κατοίκων του κέντρου.

Ευχαριστώ τον γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, για την αποφασιστική συμβολή του, τόσο στην έγκριση του έργου από το ΚΕΣΑ, όσο και στην ένταξή του στα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης έργα αναπλάσεων. Ευχαριστώ επίσης την κ. Κρίστη Αγαπητού και τον κ. Μάνο Κρανίδη για τη συμβολή τους στην αποδοχή της χρηματοδότησης», κατέληξε ο Σίμος Ρούσσος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =