αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠου ψάχνουν για διαθέσιμα ακίνητα στην Ελλάδα το Harvard και το MIT

Που ψάχνουν για διαθέσιμα ακίνητα στην Ελλάδα το Harvard και το MIT

Το 2025 θα λειτουργήσουν τα πρώτα ιδιωτικά ΑΕΙ στην Ελλάδα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες. Όπως αναφέρει στον Οικονομικό Ταχυδρόμο o πρόεδρος των Ευρωπαίων Μεσιτών, Κοσμάς Θεοδωρίδης, ξένα πανεπιστήμια ψάχνουν «μανιωδώς» μεγάλα εμβληματικά κτίρια στην Αθήνα.

Οι τρεις μεγάλοι λεωφόροι που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των ξένων πανεπιστήμιων σύμφωνα με τον κύριο Θεοδωρίδη είναι η Μεσογείων, η Κηφισίας και η Συγγρού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, οι παίκτες που ήδη ψάχνουν ακίνητο στις τρεις λεωφόρους είναι το πανεπιστήμιο Κύπρου, το Harvard, το Columbia και το ΜΙΤ.

Οι δύο βασικοί παράγοντες που εξετάζουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι το μέγεθος των κτιρίων, ψάχνουν άρα ακίνητα με πολλά τετραγωνικά, αλλά και η τοποθεσία.

Όσον αφορά την τοποθεσία, νούμερο ένα κριτήριο είναι η εύκολη πρόσβαση. Ως εκ τούτου, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών πανεπιστημίων αναζητούν ακίνητα κοντά σε σταθμούς του Μετρό, αλλά και των υπόλοιπων μέσων μεταφοράς, ενώ στις προδιαγραφές βρίσκεται και η κοντινή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =