αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠου υπάρχουν τα περισσότερα διαθέσιμα νεόδμητα στην Αττική

Που υπάρχουν τα περισσότερα διαθέσιμα νεόδμητα στην Αττική

Στα νότια προάστια και σε περιοχές όπως η Νέα Σμύρνη, η Γλυφάδα, η Βούλα, η Ηλιούπολη, ο Άλιμος αλλά και το Παλαιό Φάληρο καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός νεόδμητων ακινήτων, τα οποία αποτελούν το 52,61 % του συνόλου των νεόδμητων προς πώληση ακινήτων στο Ν.Αττικής.

Το γεγονός αυτός σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates αποδίδεται τόσο στην αναστολή του Φ.Π.Α 24% στις νέες οικοδομές που ισχύει έως και τα τέλη Δεκεμβρίου και πυροδότησε τον κατασκευαστικό κλάδο όσο και του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος που καταγράφεται για νεόδμητα διαμερίσματα.

Στα Νότια Προάστια, ο μεγαλύτερος αριθμός νεόδμητων ακινήτων κατασκευής μετά το 2018 ως ποσοστό επί του σύνολο των νεόδμητων ακινήτων στα Νότια, καταγράφεται στη Γλυφάδα με ποσοστό 25,25%, ακολουθεί η Βούλα με 16,56%, ο Άλιμος με 14,95%, η Νέα Σμύρνη με 8,47% και το Παλαιό Φάληρο με 7,22% .

Στη δεύτερη θέση όσον αφορά τα Προάστια του Ν.Αττικής βρίσκονται τα Βόρεια Προάστια, όπου τα νεόδμητα διαμερίσματα κατασκευής μετά το 2018 αποτελούν το 21,20% του συνόλου των προς πώληση ακινήτων στο Ν. Αττικής. Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι νέες οικοδομές στα Βόρεια Προάστια επικεντρώνονται κυρίως στην Αγία Παρασκευή όπου αποτελούν το 15,07% ως ποσοστό επί του σύνολο των νεόδμητων ακινήτων στα Βόρεια. Στο Χαλάνδρι, μια περιοχή που κερδίζει συνεχώς έδαφος στο χάρτη της κτηματαγοράς, αποτελούν το 14,50% του συνόλου στα Βόρεια, ενώ ακολουθούν τα Βριλήσσια με 11,66%, η Κηφισιά με 10,48% και το Μαρούσι στο 9,07% μαζί με τον Χολαργό.

Στα Ανατολικά Προάστια, ο μεγαλύτερος αριθμός νεόδμητων ακινήτων κατασκευής μετά το 2018 ως ποσοστό επί του σύνολο των νεόδμητων ακινήτων στο Ν.Αττικής καταγράφεται στον Γέρακα με ποσοστό 54,90%, μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς έδαφος λόγω της εύκολης πρόσβασης στη Λ.Μεσογείων και την Αττική οδό αλλά και της κοντινής απόστασης από την Αγία Παρασκευή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε μεγάλο ποσοστό οι κατοικίες στη περιοχή ιδιοκατοικούνται, δεν διατίθενται προς μίσθωση. Ακολουθούν η Παλλήνη με 17,18%, ενώ όλες οι υπόλοιπες περιοχές κινούνται από 3,09% έως 4,97%.

Στα Δυτικά Προάστια, ο μεγαλύτερος αριθμός νεόδμητων ακινήτων κατασκευής μετά το 2018 ως ποσοστό επί του σύνολο των νεόδμητων ακινήτων στο Ν.Αττικής καταγράφεται στο Περιστέρι με ποσοστό 20,29%, στη Πετρούπολη με ποσοστό 19,90%, ακολουθεί το Ίλιον με 10,91%, η Νέα Ιωνία με 9,67% και το Αιγάλεω με 8,71%.

Στις περιοχές του Κέντρου των Αθηνών, οι περισσότερες νεόδμητες κατοικίες σύμφωνα με τις ιστοσελίδες αγγελιών, καταγράφονται στον Νέο Κόσμο και στο Παγκράτι.

Και αυτό γιατί το Παγκράτι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει στόχος πλήθος επενδυτών τόσο εγχώριων όσο και ξένων ενώ παράλληλα ο Νέος Κόσμος λόγω της στάσης του μετρό και του τραμ, καθώς και της εύκολης πρόσβασης στη Λ.Συγγρού για το κέντρο της Αθήνας, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές παλαιές κατοικίες, κατέγραψε έντονη οικοδομική δραστηριότητα, λόγω της υψηλής ζήτησης.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 6 =