αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠου πρέπει να επενδύσεις για να γίνεις πετυχημένος; «Στις ανθρώπινες σχέσεις», λέει ο Richard Branson

Που πρέπει να επενδύσεις για να γίνεις πετυχημένος; «Στις ανθρώπινες σχέσεις», λέει ο Richard Branson

Μπορεί να έχεις καλή προϋπηρεσία, καλές σπουδές, καλά skills ή μια καινοτόμο ιδέα στα χέρια σου. Όμως από μόνα τους όλα αυτά φαίνεται πως είναι… άχρηστα, και δεν θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στην επιχειρηματική επιτυχία. Εκτός αν βάλεις στην εξίσωση ένα ακόμα στοιχείο: Τις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι κάτι για το οποίο έχουμε ξανά συζητήσει εδώ στο It’s Possible. Σε αυτό αναφέρεται και ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Virgin, Richard Branson, σε blog post του.

«Το κλειδί της επιτυχίας στην επιχειρηματικότητα, έχει να κάνει με ανθρώπους, ανθρώπους, ανθρώπους», λέει ο ίδιος.

Έχει να κάνει καταρχήν με την ομάδα που θα φτιάξεις. Πρέπει να επιλέξεις τους σωστούς ανθρώπους, και να τους εξηγήσεις το όραμα σου. Να καταλάβουν όλοι τον «μεγάλο σκοπό» για τον οποίο δουλεύουν. Ένα ακόμα σημαντικό πράγμα εδώ, είναι να είσαι καλός ακροατής. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν πιο πολύ χρόνο μιλώντας, παρά ακούγοντας.

Επίσης, μην ξεχνάς, ότι και οι γενικότερες συνεργασίες σε ένα πεδίο δεν ανοίγονται από μόνες τους. Υπάρχουν άνθρωποι από πίσω. Φρόντισε να κάνεις τις κατάλληλες επαφές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 1 =